Seminari 2 (2017)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Psicología - 1º curso
Asignatura Dimensió social de la persona
Profesor A.
Año del apunte 2017
Páginas 2
Fecha de subida 13/10/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Seminari 2  Dimensió social 1. Processos de comunicació Dels processos de comunicació que coneixem, el model més acceptat és el procés de comunicació circular. Es basa en el fet que, perquè hi hagi comunicació, hi ha d’haver un feedback sinó, no estem comunicant res sinó que només estem transmetent informació.
2. L’entrevista  Com escollim el tipus d’entrevista? o Segons l’objectiu de la nostra investigació  Que volem saber? o Realment no volem saber l’opinió sinó la manera de parlar del tema 2.1.
Tipus d’entrevistes a) En profunditat b) Oberta c) Semiestructurada  L’entrevistador desenvolupa una estratègia mixta, alternant comentaria estructurats amb comentaris espontanis.
2.2.
Altres característiques  Temporalització  30-45 minuts  Mostra  Diversitat de la mostra d’acord amb l’objecte actitudinal escollit (a favor/ en contra)  Enregistrament  Transcripció  Transcripció temàtica (no transcripció literal ni total), que sigui útil per construir els ítems.
2.3.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Guió de l’entrevista Presentació Presentació personal Explicar l’objectiu de l’entrevista Explicar que no hi ha respostes correctes ni incorrectes Garantir confidencialitat Demanar si es pot enregistrar Agrair la col·laboració i reconèixer que us serà molt útil         2.4.
- Començar amb una pregunta o comentari que ens ajudi a començar l’entrevista (comentari ampli però no existencial) Evitar preguntes tancades Millor si l’entrevista es porta escrita L’entrevista millor que no ocupi més d’una pàgina Millor llistat de continguts o temàtiques que no pas preguntes formulades.
Adaptar-nos al ritme de la informació que ens proporciona l’altre Assegurar-nos que tots els temes s’han tocat Agrair la col·laboració Recomanacions Intentar crear un ambient còmode i de confiança Utilitzar un llenguatge senzill Ser respectuós amb el que l’altre explica i amb els seus silencis Escoltar atentament l’entrevista ...