Fabricació subcontractada (2016)

Pràctica Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Economía - 3º curso
Asignatura Economia de l'empresa II
Año del apunte 2016
Páginas 2
Fecha de subida 15/04/2016
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Cas: “LA FABRICACIÓN SUBCONTRATADA Y EL FUTURO DEL SECTOR AUTOMÓVIL” PREGUNTES SOBRE L’ARTICLE: 1) Què és el “contract manufacturing”? Es tracta de grans empreses proveïdores que només es dediquen a la fabricació en sèrie de determinats productes. Com que es troben altament especialitzades, produeixen a un cost molt inferior en comparació per exemple a una empresa de l’automòbil que a més de dissenyar el model de cotxe, es dedica a fabricar totes les peces. D’aquesta manera, fabriquen un determinat producte per diverses empreses i permeten abaratir costos.
2) Quin enfocament sobre els costos de transacció té l’article, el de Coase, el de Williamson o el d’Arrow? Justifica la resposta.
El d’Arrow, ja que aquest planteja que davant de diverses opcions organitzatives, l’empresa ha d’escollir l’alternativa amb un cost inferior, comparant si és major el cost de producció o el cost de transacció amb una altra empresa.
3) Segons els autors, què ha canviat en els últims anys en el sector de l’electrònica perquè s’hagi tendit a una externalització de la fabricació? En el sector de l’electrònica en concret, el fet de miniaturitzar els components va implicar que es desenvolupes una nova tecnologia anomenada “surface mount Technology” que és extremadament cara per petits fabricants, pel que s’acostuma a externalitzar aquesta part de la producció amb contract manufacturers per tal d’abaratir costos.
4) Digues simplement si l’article considera els següents costos de les transaccions com a costos de coordinació o no.
a. Cost de negociació de les condicions. SI b. Cost per fer coincidir els interessos de clients i proveïdors. SI c. Cost derivat de contingències no previstes. SI d. Cost de recerca de proveïdors. SI 5) Algunes de les característiques de les transaccions que hem comentat a classe són l’especificitat dels actius, la complexitat de les transaccions i la dificultat per mesurar l’actuació de les parts. Basant-se en el que diu l’article, els canvis en aquestes característiques condicionaran la decisió d’externalitzar la fabricació en el sector automobilístic? Justifica la resposta.
No condicionaran la decisió d’externalitzar ja que l’article explica que externalitzar la fabricació és un procés clau tant a l’actualitat com al futur. Es parla de tres factors que consolidaran el contract manufacturing: La disminució de les ràtios de rendibilitat, les pressions competitives de les grans marques per reduir costos i la creixent innovació tecnològica que ha provocat uns menors costos de producció i d’intercanvi. És a dir, que externalitzar és l’única alternativa viable si les empreses del sector automobilístic volen ser competitives en preus.
6) Els autors creuen possible que a l’igual que actualment es ven formatge ratllat “Hacendado”, en el futur es venguin cotxes marxa “Hacendado”? Per què? Si ho creuen, perquè a mesura que els contract manufacturers guanyin força al mercat, desenvoluparan una marca pròpia (no només es dedicaran a produir per altres empreses) i per tant, podran tenir el seu propi producte, el qual es podria distribuir per grans magatzems com Wal-Mart o Carrefour, tal i com s’esmenta a l’article.
7) Fes un resum de l’article, d’entre 100 i 200 paraules.
Amb els canvis tan freqüents que es produeixen en tecnologies i innovació a l’actualitat, el sector de l’automòbil, necessita cada cop una millor adaptació. Per no quedar enrere i poder ser competitives, les automobilístiques necessiten externalitzar la producció i abaratir així els seus productes. D’aquesta manera sorgeix el que s’anomena contract manufacturing, empreses especialitzades en fabricar productes en sèrie per grans marques aprofitant economies d’escala.
Els autors de l’article preveuen que aquestes empreses seran bàsiques per abaratir els costos de les grans marques de l’automòbil i per tant, podran arribar fins i tot a fabricar productes de marca pròpia i distribuir-los a grans magatzems com Carrefour, fent que el panorama del sector canviï radicalment en pocs anys.
Així, trobarem que en un futur pròxim, la competència dins del sector serà cada cop més gran per la disminució de costos i per l’eliminació de les barreres d’entrada a nous competidors.
...