1.Comunicació i Web 2.0 (2014)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Estructura periodística en multimèdia i interactius
Año del apunte 2014
Páginas 3
Fecha de subida 16/10/2014
Descargas 74
Subido por

Vista previa del texto

Comunicació i Web 2.0 • Hi ha hagut una evolució d'una comunicació unidireccional (de pocs a molts) a ser una comunicació multidireccional (de molts a molts).
• L'etiqueta Web 2.0 va ser promoguda l'any 2003 per Tim O'Reilly, fundador i president de la O'Reilly Media, juntament amb la MediaLive Internacional.
• Transició de webs tradicionals a webs “dels usuaris”. De la web com pàgines estàtiques poc actualitzades (HTML) a webs interactives i xarxes socials.
• La web 2.0 es troba sempre en un estat de beta etern, de manera que es van actualitzant els errors que apareixen.
• No hi ha consumidors, hi ha prosumidors (productors i consumidors) The Long Tail The Long Tail és una teoria econòmica de Chris (...) que diu que els bons projectes a Internet són aquells que es dirigeixen a un públic temàtic o geogràfic reduït. Aquesta teoria diu que el segment d'audiència reduït de molts àmbits sumats és major que el segment d'audiència d'un gran projecte.
Pregunta d'examen: com afecta la teoria de the long tail al periodisme Decàleg bàsic pel bon cyberperiodista (Ramón Salaverría, Universitat de Navarra) 1. El valor està al contingut.
2. Per crear un contingut de qualitat cal saber escriure.
3. Per poder escriure cal llegir 4. A la Xarxa s'hi escriu amb paraules, imatges i sons 5. La Xarxa és interactiva: s'ha d'escoltar el lector 6. No s'ha de tenir por als ordinadors, però tampoc reverència 7. Hi ha periodistes més enllà de The New York Times 8. Hi ha vida més enllà de casa 9. El que és local té molt d'interès a la Xarxa 10. Vol tenir bones pràctiques? Crea el teu propi mitjà.
Hoax Rumor que circula per Internet aprofitant-se del seu impacte per arribar a un públic massiu.
Intel·ligència col·lectiva / crowdsourcing És el concepte per representar la creació de coneixement entre els diferents usuaris a partir de la seva col·laboració.
SEO (Search Engine Optimization) Són tècniques per a contribuir que les nostres pàgines apareguin abans en els motors de cerca. Per exemple: Google prima: • les pàgines que remarca paraules en negreta • que la teva pàgina estigui enllaçada per altres pàgines (això genera intercanvi d'enllaços entre pàgines) - Googlefight: eina per mirar, entre dues paraules, quina és més popular - Google trends: tendències d'us de paraules segons data i ubicació geogràfica SEM (Search Engine Marketing) Són tècniques sobre com comprar millors anuncis per estar ben posicionat als motors de recerca.
Multimèdia Capacitat d'integrar en únic missatge com a mínim dos elements dels cinc sentits. (Alessandra Anichini) Els periodistes han de sumar-hi a aquest concepte la interactivitat.
Multimèdia per juxtaposició: Elements disgregats dins d'una mateixa pàgina que es consumeixen de manera independent i consecutivament.
Multimèdia per integració: És una unitat comunicativa on els diferents elements multimèdia es consumeixen al mateix moment.
Interactivitat “És la capacitat gradual i variable que té un mitjà de comunicació per donar-li als usuaris/lectors un major poder tant en la selecció de continguts com en les possibilitats d'expressió i comunicació.” Alejandro Rost Graus d'interactivitat (Bordewijk i Van Kaam) • De transimisió. Canal unidireccional (TV multicanal) • De consulta. Canal bidireccional (Teletext) • Conversacional ('Emirec'). Bidireccional o multidireccional (E-mail) • De registres. Personalització. (Segons les demandes que facis reps respostes personalitzades – Bots de conversa) Hipertext • És un text que a l'alçada i amplada de la pàgina de paper hi afegeix una altra dimensió: la profunditat.
• Cada unitat d'informació es diu node (lexia o textó).
• Passar del text^2 al text^3.
• L'hipertext no són els seus nodes aïllats, sinó el camí que segueix el lector per moure's a través d'ells.
Taxonomia Són les paraules clau que acompanyen un contingut per facilitar la recerca d'aquest contingut.
Alhora, serveix a organitzar els continguts dins el mateix web.
Folksonomia Són etiquetes aportades pels usuaris d'un contingut.
...