TEMA 2. CONCEPTE DE PROCÉS (2017)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Ciencias y Tecnología de los Alimentos - 4º curso
Asignatura Control de Qualitat de Processos i Productes
Profesor R.
Año del apunte 2017
Páginas 3
Fecha de subida 13/11/2017
Descargas 3
Subido por

Vista previa del texto

GESTIÓ DE QUALITAT DE PROCESSOS I PRODUCTES ARUIZPEREZ TEMA 2. CONCEPTE DE PROCÉS Definició: element que s’encarrega d’obtenir, transformar o transportar matèries primeres o materials en productes que puguin satisfer les necessitats del client.
Fases: 1. Manipulació de la matèria primera 2. Operacions físiques d’acondicionament 3. Reaccions químiques de transformació 4. Separació, envasat i transport del producte Tipus: 1. Per lots 2. Flux continu 3. En massa Passos del control del procés Fiabilitat D’un producte és la permanència de la qualitat del producte durant un cert període de temps.
D’un sistema és la probabilitat que aquest sistema funcioni sota unes condicions fixades durant un període de temps definit.
GESTIÓ DE QUALITAT DE PROCESSOS I PRODUCTES ARUIZPEREZ Indicadors de control Els KPI et permeten valorar l’activitat de la teva empresa. Aquí el què busquem és que ens doni un valor que està directament relacionat amb un producte final. Relacionem dues variables per tant, treballem sobretot amb divisions.
Els KPI han de ser específics, mesurables, aconseguibles, rellevants i acotats en el temps.
És un element important en la gestió així que sempre, en qualsevol àrea que treballem, haurem de desenvolupar un.
Sortirà un KPI a l’examen.
• Exemples o Hores de manteniment correctiu/hores de manteniment preventiu. Això voldrà dir que faig molt de correctiu i poc preventiu o Hores de manteniment/hores de funcionament de la línia/màquina. Si tinc tres línies i una la tinc més elevada que les altres, voldrà dir que aquesta tindrà problemes o Hores de manteniment preventiu/hores planificades manteniment. Aquí tindré nivells baixos d’averies, seria un KPI d’estratègia (treballo a llarg termini). Treballo per preventiu o Comandes amb queixa/comandes totals.
o Defectes línia A (kg)/ producció línia A (kg). Número de productes que surten malament respecte la producció total.
o Kg pellofa arròs/kg arròs treballats. Si aquest procés no és efectiu i controlo quants kg de pellofa trets, puc veure l’eficiència de la línia. Si tinc vàries línies puc comparar, si tinc diferents torns puc comparar eficiència...
o € manteniment/ym producte fabricat o € transport marítim/tm venudes via marítima. Comparació via terrestre.
Quants kg moc i si em costa més via marítima o terrestre, el que em surti més a compte.
GESTIÓ DE QUALITAT DE PROCESSOS I PRODUCTES ARUIZPEREZ o nº ubicacions producte A/ nº ubicacions totals. Tinc un magatzem i hi dedico certes ubicacions per a un producte. Si aquestes ubicacions no donen suficient per seguir la venda al client, hauré d’intentar fer més ubicacions.
Si som capaços de definir bé un KPI i fer servir les dades, podrem obtenir línies de solució per als nostres problemes.
...

Tags: