05_Antoni Gaudi i Cornet (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Rovira y Virgili (URV)
Grado Arquitectura - 1º curso
Asignatura Art i Arquitectura
Año del apunte 2016
Páginas 2
Fecha de subida 06/09/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ARQUITECTURA DE REUS (18/03/2016) – ANTONI GAUDÍ I CORNET (1852-1926) L’Editor Josep Maria Bocabella i Verdaguer idealitza i encarrega un temple dedicat a la Sagrada Família.
El projecte es encarregat a l’arquitecte Francisco de Paula, que dissenya un conjunt neogòtic (1877-1883), refusant l’idea de Bocabella de fer una replica al Santuari del Loreto italià.
Finals del segle XIX i principis del XX, brutalitat policial contra el proletariat. En la ciutat cremada de Barcelona, quan es vol fer la lleva del jovent català a la guerra, es cremen els convents en senyal de protesta.
Quan de Paula abandona el projecte, aquest ja està començat, i Gaudí aprofita tot allò que ja estava construït i el camufla dins de la seva obra.
Amb Gaudí, el projecte de la Sagrada Família triplica la seva dimensió i la seva alçada (1882).
Gaudí en les seves obres sempre s’ha identificat en tot allò que el rodeja, sobretot en els llocs mes emblemàtics de Catalunya. A la Sagrada família podem veure que s’influencia en les muntanyes de Montserrat.
1 Art i Arquitectura -IJUAN JOSÉ PÉREZ LÓPEZ ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ARQUITECTURA DE REUS LES PARTS DE LA SAGRADA FAMÍLIA Les capelles interiors del temple se les dedica a cada una de les Santes mes populars de Catalunya, ja que abans el Vaticà no santificava a les dones.
La torre central ve dedicada a Jesucrist i les 4 torres que la rodegen pertanyen als 4 evangelistes (representats amb la iconografia medieval).
La torre frontal a la de Jesucrist ve dedicada a la verge Maria.
Les 12 torres exteriors venen dedicades als 12 apòstols.
2 Art i Arquitectura -IJUAN JOSÉ PÉREZ LÓPEZ ...