Preguntes V/F amb respostes (2) (2015)

Examen Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Farmacia - 2º curso
Asignatura Fisiologia i fisiopatologia II
Año del apunte 2015
Páginas 3
Fecha de subida 28/03/2016
Descargas 100
Subido por

Vista previa del texto

Carla Triguero Unybook: ctriguero PREGUNTES: 1. L’estrat corni de l’epidermis: a. Esta format per queratinocits morts b. Esta format per teixit connectiu dens c. És la capa més profunda de l’epidermis (més externa) d. És on trobem les cèl·lules responsables de la regeneració de l’epidermis (és la basal) 2. Les cèl·lules de Langerhans a. Participen en la resposta immunitària b. Es troben a la derma c. Sintetitzen melanina d. Són les més abundants de l’epidermis 3. En relació a la derma, quina de les següents afirmacions és certa a. Es la part més superficial de la pell b. Es un exemple de teixit epitelial escamós estratificat. EPIDERMIS c. Esta constituïda majoritàriament per queratinocis d. Esta formada per teixit connectiu 4. Glàndules sudorípares ecrines a. Estan associades al fol·licle pilosebaci. (Les sebàcies i les apocrines) b. Estan situades a l’epidermis c. Participen en la regulació de la temperatura corporal d. Es troben localitzades a zones concretes de la superfície corporal: axiles i nosequemes PREGUNTES: 1. Les venes pulmonars arriben a l’aurícula dreta.
2. L’epicardi forma part del pericardi.
3. El miocardi del ventricle dret és més gruixut que el miocardi del ventricle esquerre.
4. La vàlvula mitral és la porta d’entrada al ventricle dret.
5. Les cordes tendinoses i els músculs papil·lars eviten l’obertura accidental de les vàlvules semilunars.
6. L’activació del SN simpàtic provoca bradicàrdia.
7. Un focus ectòpic és sinònim de reentrada.
8. Al ECG d’un blocatge de primer grau, algunes ones P no van seguides de QRS 9. La vàlvula mitral s’obre quan la pressió a l’aurícula dreta supera a la del ventricle dret.
10. Durant la sístole ventricular isovolumètrica, la pressió en l’aurícula és superior a la del ventricle.
11. Pel que fa als volums en el cor: VDF = VS + VSF.
12. La vàlvula aòrtica s’obre quan la pressió al ventricle esquerre és superior a la pressió a l’aorta.
13. L’estimulació vagal augmenta el VM.
14. Les catecolamines redueixen el VM.
15. Un fàrmac simpaticomimètic augmenta el VM.
16. Un fàrmac β- bolquejant augmenta el VM.
1 Carla Triguero Unybook: ctriguero 17. L’acetilcolina te un efecte cronotròpic positiu.
18. L’adrenalina te un efecte inotròpic positiu.
19. La paret de les artèries és més elàstica que la de les venes.
20. Els capil·lars cerebrals són més permeables que els sinusoïdals.
21. En repòs una persona de 100kg té més de 4L de sang a les venes.
22. La compliança de les artèries és inferior a la de les venes.
23. La pressió de pols a l’aorta és aproximadament 93 mmHg .
24. La velocitat de la sang a l’artèria caròtida és superior que la velocitat de la sang en els capil·lars cerebrals.
25. La inspiració dificulta el retorn venós.
26. En la zona més propera a les vènules, la pressió de filtració en els capil·lars és superior a la pressió de reabsorció.
27. La circulació de la limfa és més ràpida que la circulació de la sang.
28. La reducció de la concentració plasmàtica de proteïnes pot augmentar la filtració.
RESPOSTES: 1. Les venes pulmonars arriben a l’aurícula dreta. F. AE 2. L’epicardi forma part del pericardi. V Epicardi = Visceral 3. El miocardi del ventricle dret és més gruixut que el miocardi del ventricle esquerre. F Ventricle esquerre és el més gruixut, ha de fer més força 4. La vàlvula mitral és la porta d’entrada al ventricle dret. F Esquerra 5. Les cordes tendinoses i els músculs papil·lars eviten l’obertura accidental de les vàlvules semilunars. F Semilunars=aorta i pulmonar. Eviten la obertura de les auriculoventriculars 6. L’activació del SN simpàtic provoca bradicàrdia. F, taquicàrdia 7. Un focus ectòpic és sinònim de reentrada. F 8. Al ECG d’un blocatge de primer grau, algunes ones P no van seguides de QRS. F, segon grau (primer grau totes les ones P van seguides del QRS) 9. La vàlvula mitral s’obre quan la pressió a l’aurícula dreta supera a la del ventricle dret. F, Vàlvula TRICÚSPIDE. La vàlvula mitral no esta a la dreta.
10. Durant la sístole ventricular isovolumètrica, la pressió en l’aurícula és superior a la del ventricle. F 11. Pel que fa als volums en el cor: VDF = VS + VSF. V 12. La vàlvula aòrtica s’obre quan la pressió al ventricle esquerre és superior a la pressió a l’aorta. V 13. L’estimulació vagal augmenta el VM. F 14. Les catecolamines redueixen el VM. F 2 Carla Triguero Unybook: ctriguero 15. Un fàrmac simpaticomimètic augmenta el VM. V 16. Un fàrmac β- bolquejant augmenta el VM. F 17. L’acetilcolina te un efecte cronotròpic positiu. F 18. L’adrenalina te un efecte inotròpic positiu. V 19. La paret de les artèries és més elàstica que la de les venes. V 20. Els capil·lars cerebrals són més permeables que els sinusoïdals. F 21. En repòs una persona de 100kg té més de 4L de sang a les venes. V 22. La compliança de les artèries és inferior a la de les venes. V 23. La pressió de pols a l’aorta és aproximadament 93 mmHg . F, pressió arterial mitjana 24. La velocitat de la sang a l’artèria caròtida és superior que la velocitat de la sang en els capil·lars cerebrals. V 25. La inspiració dificulta el retorn venós. F, afavoreix 26. En la zona més propera a les vènules, la pressió de filtració en els capil·lars és superior a la pressió de reabsorció. F 27. La circulació de la limfa és més ràpida que la circulació de la sang. F 28. La reducció de la concentració plasmàtica de proteïnes pot augmentar la filtració. V Es disminueix la POP 3 ...