RTP i RSVP (2014)

Apunte Español
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería Informática - 3º curso
Asignatura Xarxes i Protocols de Comunicació
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 11/06/2014
Descargas 0

Descripción

RTP i RSVP

Vista previa del texto

Daniel Martinez Heredia Resum 15, Sessió 15/05/2014 RTP/RTCP: explicat al resum anterior Capçalera RTP: SSRC Sinchronization Source, origen o emissor (id 32 bits). CSRC  Contributing Source (opcional), col·laborador, origen real en cas que hi hagi un intermediari en la comunicació. CC CSRC Count, numero de col·laboradors.
Informació Temporal: Numero de Seqüencia (RTP) es marca l’ordre d’enviament.
TimeStamp (RTP) rellotge parcial o relatiu. Marca en el moment temporal en el que se situa el paquet en relació a l’inici del fitxer. NTP (RTCP) Network Time Protocol.
Funciona igual que TimeStamp però amb temps absolut i sincronitzat a tota la xarxa.
Flux de dades: RTP  95% dels paquets. RTCP  5% dels paquets.
Tipus de Missatge RTCP (RTCP Reports): -Server Report: el que envia les dades informa.
-Reciever Report: el que rep les dades informa.
-Source Description: descripció de les dades que s’enviaran.
-Bye: tancament de la comunicació o sessió.
-Application specific extension: dades complementaries per a una aplicació concreta.
RSVP, Resource Reservation Protocol: protocol del tipus Garantia de Real Time. El seu objectiu és fer que la informació marcada per RTP, arribi a temps real al destí. (QoS) garanteix qualitat de servei extrem a extrem. L’utilitzen tant els hosts (extrems) com els routers (intermediaris). Funciona de la següent manera: 1) 2) 3) 4) L’origen o emissor demana uns mínims en la comunicació. (PATH) Els routers repeteixen aquests mínims (propagació) El receptor veu els mínims i demana tenir-los (RESV) Els routers decideixen si concedeixen o no aquestes característiques mínimes.
Hi ha dos tipus de funcionament: - ONE-PASS: es demana els mínims, però el receptor no rep cap confirmació i per tant no sap si te les característiques reservades o no.
- ONE-PASS-WITH-ADVERTISEMENT: es demana els mínims i cada cop que es passa per un node, aquest confirmarà si els reserva o no. El receptor sabrà si se li ha reservat o no.
...