Seminari 1 - cadena de valor (2014)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Comunicación Audiovisual - 2º curso
Asignatura Models de producció i difusió de la indústria audiovisual
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 28/03/2016
Descargas 1
Subido por

Vista previa del texto

SEMINARI 1 – CADENA DE VALOR La cadena de valor no serveix per estudiar el mercat sinó per estudiar el propi funcionament de l’empresa.
Activitats secundàries Departament financer, recursos humans, desenvolupament tecnològic (que a vegades por ser una activitat primària), infraestructura, gestoria.
Activitats primàries Un esgraó es pot dividir en molts ja que, com per exemple, en l’apartat de producció pot haver-hi moltes funcions i es crea l’apartat de postproducció.
En teoria hi ha 5 esgraons però a més desagregació d’esgraons més avantatge competitiu tindrem.
NO hi ha una cadena de valor correcte, n’hi ha moltes, però es necessita l’argumentació correcte.
EXEMPLE D’EMPRESA DE FLUX/EDITORIAL Caracteritzada per produir i distribuir contínuament, per tant, una productora no ho és, ja que compra productes i pot estar una temporada sense produir res.
1. Idea/creativitat: ideació, graella. Imaginen programes, productes. Una empresa editorial imagina catàlegs.
2. Producció: El guió es pot tenir a idea/creativitat o també a producció. Ja que pot passar que el guió sigui un producte que el venen a una altra empresa perquè ells no ho volen fer.
Gestionar els drets ja que potser no tenim els drets d’allò que volem produir i necessitem comprar-ho. A més, es podria pensar com un apartat a part si gairebé tota la producció de l’empresa (80%) no són productes propis sinó comprats.
3. Empaquetament/desagregació: dissenyar la graella.
Ex de desagregació: Minoria Absoluta (ha venut Polònia a Tv3) ha desagregat un capítol de la productora y de TV3. Penja un capítol de Polònia al dia següent de la seva emissió.
Ex d’empaquetament: Spotify t’ofereix una llista d’una cantant X però tu també pot desempaquetar escollint una cançó del CD. ONO, un exemple d’empaquetament és que no pots veure el Fútbol a la Tv sinó que és una altra paquet a part per pagar.
4. Distribució: distribució amb recursos propis (ONO té els seus propis cables per a la distribució) o de forma aliena (Internet).
5. Màrqueting: donar a conèixer. Una indústria de flux es dóna a conèixer gràcies a la publicitat.
6. Consum: A vegades es necessita una subvenció per poder produir la idea, per tant, el procés de venda no comença en aquest apartat sinó al primer esgraó.
...

Tags: