La Classe (2014)

Resumen Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Pedagogía - 1º curso
Asignatura Teoria de l'Educació
Año del apunte 2014
Páginas 2
Fecha de subida 27/11/2014
Descargas 3
Subido por

Vista previa del texto

La classe(Entre les murs) La pel·lícula escollida en el meu cas ha estat “La classe(entre les murs)” del director Laurent Cantet, i concretament l’escena triada per comentar des d’un punt de vista educatiu ha estat on el tutor de la classe parla amb una sèrie de pares d’alumnes totalment diferents on es pot observar totalment les diferents situacions d’un alumnat d’una escola qualsevol.
En aquesta escena podem observar cinc casos totalment diferents, en el primer cas ens trobem a un noi xinés el qual treu molt bones notes en conjunt, excepte en llengua ja que encara no es sap expressar correctament, i observem que s’esforça en millorar i seguir avançant, però, el seu gran defecte és l’excés d’hores que dedica a l’ordinador, cosa que Francois no li genera cap problema ja que no ha notat cap canvi de notes ni d’esgotament ni res per l’estil, però això li ha comportat que no li atragui res del món exterior, i que per tant no es relacioni amb els seus companys.
El segon alumne podem observar un noi que es distreu totalment de les classes, no pren ni atenció ni s’esforça i estudia encara menys, cosa que reconeix i coneixen totes les parts involucrades, l’alumne, els seus pares i el tutor. Amb tot això ja se sap les solucions que s’haurien de prendre, aconseguir que l’alumne, el Nassim, es responsabilitzés i agafés uns bons hàbits de treball, però sense la implicació directa per part de l’alumne el problema no es pot acabar, per més que les altres parts ho intentin.
El tercer alumne, treu bones notes en tot, té amics a pesar de ser una mica solitari, però molts el consideren un marginat, fins i tot, el seu tutor, cosa que no té perquè ser d’aquesta manera, sinó que per l’ambient que s’hi pot trobar en el col·legi prefereixi ser més reservat o conservar distancia amb part de la classe.
A més podem observar que té un bon diàleg i que pel fet de vestir-se de manera diferent part dels seus companys no volen respectar-la, aquesta podria haver estat una causa d’un possible fracàs escolar en un alumne i en una etapa on un individu pot estar buscant el que veritablement és.
El penúltim cas podem observar un excel·lent alumne el qual la seva mare té por a que a la hora de que canviï de col·legi al següent curs no pugi arribar on els altres alumnes arriben ja que en l’actual col·legi tots els alumnes s’han d’adaptar al mateix ritme, i la gent que pot arribar molt més lluny s’ha de quedar molt limitada per altres que no poden arribar tan lluny, o no posen l’interès d’arribar més enllà. Haurien de potenciar als alumnes que poden donar molt més de si, i que estan compromesos a donar-ho ja que tindrien un rendiment molt més elevat, però ja sigui per culpa de la classe, o ja bé dels professors que no els interessa, no ho potencien, i en aquest cas per culpa d’altres que no aprofiten aquesta opció que tenen d’estudiar, i això apart de resultar perjudicats els que no l’aprofiten la ocasió d’implicar-se en el seu futur i de formar-se també surten molt perjudicats els que per altre banda es queden a un nivell molt més baix del que podrien.
Per últim, el cas més extrem de la pel·lícula es el d’un noi la qual la seva actitud és nefasta ja que ni mostra interès en estudiar ni porta el material a classe, o simplement l’assistir a classe, ja que en moltes ocasions falta a classe o arriba tard, cosa que denota la seva poca implicació i seriositat pel que fa a l’àmbit escolar, a més els seus pares no n’estan al corrent i per més que Francois els hi escrigués notes no se n’assabentaven ja que no sabien llegir. A més confiant en ell pensaven que quan es tancava a la seva habitació estava treballant i estudiant i com a feina del tutor pretén que a partir dels pares conscienciïn al seu fill per a que la situació escolar millori.
Com a conclusió, es pot observar que dintre d’una mateixa classe, hi ha tot tipus d’alumnes, que ja sigui per una cosa o un altre la seva actitud envers l’escola pot influenciar o afectar al seu rendiment escolar i el dels demés companys, ja sigui per motius socials, de rendiment acadèmic o bé, que per culpa d’alguns no es pugui donar un nivell prou alt per altres. En aquest tipus de situacions, s’ha d’arribar a un compromís per part de tres bandes, tutor, alumne i pares, però amb que l’element més important, l’alumne, no s’involucri suficient, qualsevol esforç serà en va.
Xavier Soler Teoria en Educació Grup: M1 Curs 2011-2012 ...