Estudi previ pràctica 4 (2014)

Ejercicio Español
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería Telemática - 1º curso
Asignatura F.T. Fonaments Telemàtica
Año del apunte 2014
Páginas 2
Fecha de subida 20/11/2014
Descargas 51
Subido por

Vista previa del texto

ESTUDI PREVI PRÀCTICA 4 ARP 1. Dibuixeu un diagrama que mostri l’intercanvi de trames ARP entre dues màquines A i B. Assumiu, que la màquina A coneix l’adreça IP de B i vol obtenir l’adreça MAC de B.
Les dues màquines, la màquina A i la màquina B coneixeran la direcció IP i MAC quan s’hagi rebut un ARP (replay) a la màquina d’origen.
En aquest cas com que coneixem la direcció IP la màquina A envia un ARP (request) a la màquina B.
Aixó es fa per a que arribin ARP a totes les màquines. En aquest cas la màquina B veuria que estan demanant la seva pròpia IP i es quan retornari amb un reply.
NAT 2. Accediu al menú de configuració del router ADSL que teniu a casa i busqueu la següent informació: A la secció de configuració WAN: o Adreça IP que us ha assignat el vostre operador (Local IP address) i que utilitza el vostre router per a accedir a Internet (mireu el dibuix).
192.168.1.1 A la secció LAN: o Adreça IP del vostre router (gateway IP)- 192.168.0.192 o Rang d’adreces que el router assigna als PCs de la xarxa (IP Pool range) 3. Si el vostre sistema operatiu és Windows, obriu una consola (Todos los programas ! Accesorios ! Símbolo del sistema) i executeu la comanda ipconfig. Si teniu Linux, executeu la comanda ifconfig. Quina és la IP del vostre PC? 192.168.1.45 4. Teniu algun PC més connectat a la vostra LAN? Quina IP tenen? PC1 – IP_1 192.168.1.45 5. Pregunteu als vostres companys quines adreces IP tenen en els seus PCs a casa. Coincideixen en algun cas amb la vostra? Mireu la secció 5 de teoria.
A quin tipus d’adreces pertanyen? Si, pertanyen a al classe C Creieu que hi haurà algun problema pel fet que PCs diferents tinguin la mateixa IP assignada? No, hi ha escenaris on tot i que els dispositius d’una xarxa fan servir IP per comunicar-se no hi ha cap necessitat de conectar amb l’exterior.
Aquets dispositius necessiten una adreça IP, pero no que que aquesta sigui única globalment. Es a dir, com aquestes adreces no necessiten sortir d’un entorn tancat, es poden repetir en diferents xarxes privades per tot el món.
5. Pregunteu als vostres companys quines adreça IP (Local IP address) tenen assignada per l’operador. Coincideix en algun cas amb la vostra? No ja que aquestes no són direccions públiques.
Anna Castán Barón 2GT21 19/11/14 ...