Comentari 4: Reus, dels orígens a l'actualitat (2016)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad Rovira y Virgili (URV)
Grado Historia del Arte - 1º curso
Asignatura Geografia I: Territori i Societat
Profesor J.M.
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 22/10/2017
Descargas 1
Subido por

Vista previa del texto

Comentari 4: Reus, dels orígens a l’actualitat La ciutat de Reus se situa a la comarca del Baix Camp, de la qual n’és capital. El territori on es troba, ha estat habitat pels humans des de la prehistòria. Amb això ens remuntem fins, quasi, un milió d’anys enrere.
Va començar a expandir-se en època romana (vil·la romana) i després es va anar expandint més, gràcies a l’agricultura i la producció terrissaire. Però realment, la ciutat que tenim avui en dia, va sorgir durant l’època medieval i està documentada des de l’any 1154. Reus va esdevenir molt important per al comerç. Durant el segle XVII va ser un gran punt industrial de ceràmica; i al segle XVIII va aconseguir estar entre els tres llocs europeus més grans d’exportació d’aiguardent, d’aquí ve això de: “Reus, París, Londres”. Aquests factors van afectar al creixement de la ciutat. Durant els anys cinquanta és quan va augmentar-ne més la població. Amb la guerra civil i els conseqüents bombardejos, es van destruir habitatges que després es van haver de reconstruir.
El nucli antic de la ciutat que coneixem avui en dia, estava delimitat per la muralla medieval. L’espai d’on va néixer la ciutat, és la Plaça del Castell. A partir d’allà hi ha quatre cercles concèntrics que ens mostren el progressiu creixement de Reus.
Podem afirmar, doncs, que la ciutat ha anat creixent del centre cap a la perifèria. I que es tracta d’un crexiement radial.
...

Tags: