informe mecanització manual d'una pletina (2015)

Pràctica Catalán
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería en Sistemas y Tecnología naval - 1º curso
Asignatura Tecnologia naval i mecánica
Profesor J.
Año del apunte 2015
Páginas 4
Fecha de subida 25/10/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Cognoms: Cortés Pujadas Data: 10/03/2016 Nom: Ivan DNI: 48036265 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 3 INFORME DE PRÀCTIQUES Pràctica número: 2 Nom de la pràctica: Mecanització manual d'una pletina Grup i número assignat: A 12 Pràctica realitzada individualment: Si Numeració del grup: Cognoms: Cortés Pujadas Data: 10/03/2016 Nom: Ivan DNI: 48036265 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 3 INFORME DE PRÀCTIQUES 1. Objectiu de la pràctica L'objectiu d'aquesta pràctica ha estat aprendre el coneixement de algunes eines i procediments que es duen a terme en la mecanització manual d'una peça.
2. Màquines i eines utilitzades En aquesta pràctica hem utilitzat tot un seguit d'eines per, des de la pletina inicial, arribar a la peça que es desitjava finalmet segons el llibret de pràctiques. Aquestes eines han estat: Llimes: Les llimes ens han permés treure el material restant en els punts on la màquina havia tallat la peça i hi quedaven irregularitats.
Cognoms: Cortés Pujadas Data: 10/03/2016 Nom: Ivan DNI: 48036265 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 3 INFORME DE PRÀCTIQUES Marbre de verificació: Ens ha servit per verificar que la nostra peça ens ha quedat suficientment plana i no s'ha inclinat cap a un dels costats quan la hem llimat. També ens ha servit per marcar la mida on es troben els centres dels forats que té la peça.
Contrapunxo: Amb aquesta eina i el martell hem fet una petit forat en els centres on han de anar els forats per facilitar la perforació de la peça.
Broca: Hem utilitzat la broca per fer els forats que es demanen el peça final.
Mascles: Els hem fet servir per fer la rosca dins els forats de la peça.
Cognoms: Cortés Pujadas Data: 10/03/2016 Nom: Ivan DNI: 48036265 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 3 INFORME DE PRÀCTIQUES 3. Descripció de la pràctica Primer de tot hem llimat la llima per treure les irregularitats que havia deixat la màquina de tall. Ho hem fet assegurant-nos que la cara que s'estava llimant quedava horitzontal, es a dir que no hi havia una inclinació. Per verificar-ho hem utilitzat la taula de verificació on hem aprofitat per marcar els centres dels forats a les mides corresponents. Per fer aixó hem pintat una de les cares de la peça amb guix i tot seguit hem marcat les mides amb unapunta de traçar.
Tot seguit hem fet servir el contrapunxó i el martell per fer una marca en els centres on han de anar els forats. Quan hem acabat, hem anat a la broca i hem fet els forats dels tamanys corresponents en cada una de les marques. Un cop hem tingut els forats fets, amb els mascles hem fet la rosca de dins els forats. Per acabar la peça hem marcat el nostre número i el grup al que pertanym en aquesta.
4. Mesures de seguretat Durant tota la prràctica hem utilitzat els guants per no fer-nos mal al manipular les eines. Un clar exemple ha estat en la broca, on saltaven troços de material que estaven molt calents i poden probocar cremades si no es porten els guants equipats. Per aquesta tasca també hem utilitzat les ulleres protectores ja que en fer el forat els troços de material sobrant saltaven.
...

Tags: