Lectura 2 política social (2017)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Sociología - 2º curso
Asignatura Políticca social
Año del apunte 2017
Páginas 1
Fecha de subida 07/11/2017
Descargas 1
Subido por

Vista previa del texto

Política Social Lidia Coll Barboza LECTURA 2: The Three Political Economies of the Welfare State».
1. La desmercantilització en la política social.
l'Estat de benestar tracta de desmercantilitzar a les persones o, el que és el mateix, de fer que els individus siguin menys dependents del mercat, atorgant-los una seguretat que la competitivitat del mercat no fa possible.
2. L’autor distingeix tres tipus d'Estat del benestar: El liberal en el qual els subsidis només han d'anar als més necessitats, el corporativista en el qual l'Església té una gran influència, el sector privat esta per sobre de l’Estat ja que aquest només intervé quan e primer falla i el socialdemòcrata que promou una intervenció de l'Estat molt més gran en la qual s'ha de buscar la igualtat en els més alts estàndards possibles.
3. La classe social com a agent polític Els drets socials, la seguretat dels ingressos i l’eradicació de la pobresa que un estat del benestar persegueix són les precondicions necessàries per a la força i unitat que demana el poder col·lectiu de movilització Reflexió personal La redistribució de serveis i subsidis entre la població dels països occidentals, també van pretendre en el seu dia la implantació de forts mercats interns que servissin de motor al desenvolupament econòmic capitalista.
Els estats anomenats Estats del Benestar necessiten apoderar-se de llocs aliens, ja sigui per espoliar "recursos" o per col·locar productes sobrants. Alguns exemples actuals: l'espoli constant de terres de països subdesenvolupats per a cobrir la producció agrària industrial necessària per als Estats i societats del Desenvolupament. A partir d'això podem concloure que aquest estat del benestar es injust perque no pot ser univsersalitzable ja que es dona una certa redistribució de riquesa acomulada en una porció minoritària del planeta denominada “primer món”.
...