Resum i glossari bloc 5 psicologia (2014)

Resumen Español
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Maestro en Educación Primaria - 1º curso
Asignatura PSICOLOGIA A L'EDUCACIÓ PRIMÀRIA
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 20/09/2014
Descargas 30
Subido por

Vista previa del texto

18. Influència educativa de l'escola: La influència educativa és el conjunt de processos, de caràcter essencialment interpsicològic, a través dels quals els educadors ajuden als aprenents a construir coneixement en el marc de les situacions educatives.
(TOLEDO, ROSELBET.
“PROPÓSITOS Y CONTENIDOS DE LA EDUCACIÓN BÁSICA” http://es.scribd.com/doc/39556805/INFLUENCIA-EDUCATIVA) 19. Renúncia estratègica: Quan vols explicar un concepte en general i amb la seva totalitat, tu fas una renúncia a explicar-lo completament per anar poc a poc, part per part i així anar construint en base als coneixements previs dels alumnes. (ANTÓN, ANA. “Apunts Bloc V: Interactivitat professor-alumne.”) 20. Construcció de significats compartits: És un procés d'elaboració i reelaboració de representacions compartides entre professor i alumnes sobre els continguts d'aprenentatge i les tasques d'aprenentatge en el transcurs de la interactivitat. (ANTÓN, ANA. “Apunts Bloc V: Interactivitat professor-alumne.”) 21.
Modificar representacions inicials: Les representacions inicials són les coneixements previs que tenim d'un concepte o saber. Per tal de poder modificar-les els professors han de connectar amb les dels alumnes per ajudar a desenvolupar-les progressivament. Es modifiquen perquè les noves siguin més riques i complexes i això suposa controlar incomprensions o malentesos. (ANTÓN, ANA. “Apunts Bloc V: Interactivitat professor-alumne.”) 22.
Estratègies discursives per a l'ensenyança: Són els diferents recursos per tal que l'alumne i el professor puguin fer el procés de negociació de significats i arribi a la comprensió i producció d'un coneixement. Per exemple tenim: Posar en relació el que l'alumne està dient o fent amb experiències quotidianes. També requerir als alumnes informacions rellevants i parlar de les activitats fetes durant el curs utilitzant la primera persona del plural. (ANTÓN, ANA.
“Apunts Bloc V: Interactivitat professor-alumne.”) ...