Unidad 4. Orientaciones marxistas (2017)

Examen Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Psicología - 1º curso
Asignatura Psicologia Social
Año del apunte 2017
Páginas 1
Fecha de subida 15/06/2017
Descargas 2
Subido por

Vista previa del texto

ORIENTCIONS MARXISTES Prioritzar el pertànyer a una determinada classe social, el procés serà més comunitari i no tant individual, el marxisme buscarà el que haurà d’esser com a producte de consciencia de classe.
Marx filòsof que ha tingut molta influencia en la política, en la història en la economia.
Va desenvolupar una dialèctica (tesis, antítesis i síntesis).
El nucli de la idea de repressió del ero provenia del pare. Les persones que segueixen el poder controlen les classes socials, els processors i els procesos, els dominants i els sumissos.
TIPUS  Freudomarxisme - Reich l’energia fonamental del esser humà es la genital, sociosexualitat, goig i plaer (va anar a la pressó per aquests comentaris i pensament). Va marxar als EUA perquè volia mesurar l’energia que es desprenia al tenir un orgasme.
- Escola de Frankfurt (abans que le nazisme fes de les seves a Europs) Va començar a tenir persones de diferents disciplines per conversar i discutir per les idees del mon. Adorno, Fromm( es va dedicar més a la qüestió psicològica), Marcuse( tema del consum perquè desde fa pràcticament un segle la idea de economia està vinculada al consum) i Habermas (treballa l’acte comunicatiu perquè la comunicació es producte de uns mecanismes de poder que creen la realitat).
 Marxisme soviètic Usnadzé (ustanovka); Petrovski (Tº del col·lectiu). Molts crítics van acabar enterrats a la pressió soviètica ...Comentario de mavilagomez39 en 2018-06-17 02:12:29
Me gusta