Cristianismo (2013)

Trabajo Español
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Arqueología - 1º curso
Asignatura Lectura de la imatge artística
Año del apunte 2013
Páginas 2
Fecha de subida 08/02/2015
Descargas 1

Vista previa del texto

Lectura de la imatge La deesis es una imatges comformada per tres personatges: Maria, Cristi Sant Joan Baptiste El Judicu final tmb hi surt la deesi. En la cricificcio es San Joan Evangelista i en la deesis.
Un tema molt frequent en el mon Bizanti es la anastesi.
La etoimasia es la representacio del tro buit amb els simbols de la passio.
El seno de Abraham-La natividad de la Virgen Les noses o el acte de matrimoni de la Verge. Aquest acte es podia fer a l'exterior habitualment davant del temple.
La Anunciació: el arqueangel Gabriel anuncia a la Verge que sera fecundada pel esperit sant.
La visitacion : apareix la Verge Maria i Santa Isabel, les dues en cinta una de Crist i l'altre de San Joan Baptista. El baby Crist surt dempeus mentre baby San Joan surt agenollat.
La circunsicio La matança dels innocents Jesus entre doctor El Bautisme de Jesus Les tres temptacions en el dessert Jesus servit pels angels Ecce Agnus Dei In lege quid scriptium est Jesus predicant en la sinagoga Las bodas de Caná La curacion del leproso Jesus caminant sobre l'aigua La uncio de Betania El sopa a casa de Simon Jesus con la ssmaritana en el pou La multiplicacio dels pans La curacio de la hemorroisa La transfiguracio: Moises, Elias, Pere, Santiago, Joan Evangelista, Crist moment en que deu mostra tot el seu resplandors L'expulsio dels mercaders dels temples La curacio del paralitic dd la piscina probatica El perdon de la mujer adultera La ressurreccion de Jatzel L'ultim sopar El avatoriode los pies La oracio a l'hort de les oliveres La retencio de Jesus La flagelacio La crucificcio El cami del calvari La lamentacio de la Verge sobre el cos de Crist El corteig funebre La deposicio en el sepultre El descens al limb. Molt frequent dins del mon bizanti La resurreccio de crist Les tres msries en el sepultre buit Noli me tangere La trobada en el cami La incredulitat de san Tomas La ascensio de Crist La Pentecosta. Baixada de esperit sant als apostols en forma de llengues de foc La asuncio de la Verge. La verge puja al cel ajudada per angels.
La coronacio de la Verge El fresc del Judici Final. La part dreta sempre hi haura els boms i a la esquerra semore hi estaran els dolent.
...