Informe pràctica 3 SMAW soldadura elèctrica per electrode revestit (2015)

Pràctica Catalán
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería en Sistemas y Tecnología naval - 1º curso
Asignatura Tecnologia naval i mecánica
Profesor J.
Año del apunte 2015
Páginas 3
Fecha de subida 25/10/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Cognoms: Cortés Pujadas Data: 17/03/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 2 INFORME DE PRÀCTIQUES Pràctica número: 3 Nom de la pràctica: Soldadura elèctrica per electrode revestit Grup i número assignat: A 12 Pràctica realitzada individualment: Si Numeració del grup: Cognoms: Cortés Pujadas Data: 17/03/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 2 INFORME DE PRÀCTIQUES 1. Objectiu de la pràctica L'objectiu d'aquesta pràctica ha sigut apendre el procediment per el cual es fa una soldadura elèctrica per electrode revestit, seguint per realitzarla les mesures de seguretat adequades a la pràctica.
2. Màquines i eines utilitzades Per fer aquesta classe de soldadura es fa servir una taula metàl·lica que esta conectada a un transformador. Aquest fa que hi circuli corrent continu a la intensitat desitjada segons el diametre de l'electrode, el qual esta connectat amb l'altre pol del transformador. D'aquesta manera obtenim que quan l'electrode s'acosta a la taula es genera un arc elèctric amb una tempreatura suficient per fondre el metall i així aconseguir la soldadura. Per soldar una peça d'un cert metall, l'electrode ha de ser del mateill material.
Un cop connectada es pot començar a realitzar la soldadura. Aquesta s'ha de realitzar amb l'electroda amb un angle d'uns 60º i mantenint una distancia entre l'electrode i la taula d'uns 2 o 3mm, sense separar-lo massa o que toqui amb la taula. La velocitat ha de ser adequada al gruix de la soldadura que es vol realitzar.
Una vegada la soldadura ha estat realitzada s'ha de deixar refredar. Quan aquesta ja s'ha solidificat s'elimina l'escoria amb un martell i un respall.
3. Descripció de la pràctica La pràctica ha consistit en una soldadura horitzontal fent cordons paral·lels sobre una peça metàl·lica procurant adaptar-se a la metodologia per realitzar les soldadures per electrode revetit.
Cognoms: Cortés Pujadas Data: 17/03/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 2 INFORME DE PRÀCTIQUES 4. Mesures de seguretat En aquesta pràctica és molt important les mesures de seguretat relacionades amb la radiació i la temperatura.
Per protegir el rostre i els ulls hem utilitzat una màscara de soldador.
Per evitar les cremades durant la realització de la pràctica hem utilitzat guants contra els riscos tèrmics.
Per poder natejar la zona en la qual s'havia de treballar s'han utilitzat ulleres de protecció per protegir els ulls de l'escoria que salta al picar amb el martell.
També hem utilitzat algunes mesures de seguretat en relació a la zona de treball com no deixar res sobre la taula metàl·lica ja que es fondria. Això inclou deixar l'electrode al terra en cas de haver de deixar-lo per tenir les mans lliures o per descansar.
...

Tags: