Concepte 5 (2013)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Mètodes, tècniques, fonts i organització del treball periodístic
Año del apunte 2013
Páginas 1
Fecha de subida 25/04/2016
Descargas 0

Descripción

Tots els treballs del curs de Mètodes, Tècniques i Fonts i organització del treball periodístic.

Vista previa del texto

Carla Borràs Mètodes, tècniques i fonts Exercici 5 22/11/2013 EL DRET ENFOCAT AL PERIODISME Moltes de les notícies que apareixen als mitjans de comunicació, ja sigui televisió, ràdio... estan relacionades o aporten informació judicial. Per exemple, els robatoris, assassinats, entre d’altres delictes, en les peces informatives apareixen conceptes relacionats amb dret, però el periodista sap com s’han de tractar i la privacitat que ha de mantenir? Sovint, la informació passa dels límits personals i del codi deontològic.
Fonts personals Carlos Sanchez Almeida, expert en dret d’Internet i en noves tecnologies és també advocat del seu propi bufet i antic membre de FrEE (Fronteres Electròniques). El català també escriptor de diversos llibres relacionats amb el dret a Internet és un bon exemple per poder explicar-nos de quina manera es tracten les informacions a la xarxa, si hi ha alguna diferència amb el periodisme tradicional. www.bufetalmeida.com Josep Cañabate imparteix diferents assignatures relacionades amb el dret a la UAB com història del dret. Compta amb una extensa experiència en la seguretat i aspectes legals de la informació. D’aquesta manera podria ser molt útil saber com ha anat evolucionant el tractament de les dades en el món del periodisme des de la seva pròpia visió. http://works.bepress.com/josep_canabate/ josep.canabate@uab.cat El director del Bufet “Abogado Amigo” Jesús P. López Pelaz és advocat especialista en noves tecnologies. Dintre de la seva experiència destaca el seu treball a Blogger i la seva saviesa en periodisme digital. El valencià amb el seu coneixement podria parlar-nos de com es tracta la informació i de quina manera es protegeix en les diferents empreses en les que ha format part. www.abogadoamigo.com 634535355 Fonts documentals PASCUAL, Efren; LOPEZ, Iciar. (2005). Protección de datos personales: Manual práctico para empresas. Madrid. Fundación Confemental. Es tracta d’un manual per a les empreses per al bon tractament de la protecció de dades personals, d’aquesta manera es poden evitar sancions o incompliments de la llei reguladora de protecció de dades.
L’article següent es basa en l’evolució d’Internet i la gestió de dades que fa el país, cada vegada més governs modifiquen les lleis per permetre l’accés a informació.
Pablo G. Bejerano (2013). La vigilancia en Internet avanza con la complicidad de los gobiernos. Font electrònica [En línea]. Consultat el 25/06/2013 http://www.eldiario.es/turing/vigilancia-espionaje-mundo-paises_0_144186025.html Per fer un tractament més correcte de les dades, hi ha diferents consells que poden servir, en el següent article se’n donen alguns i es dona peu a una conferència on s’hi debatrà de forma més extensa. Redacció (2013). La Cámara informa sobre como tratar datos personales en tu empresa y evitar sanciones. Font electrònica [en línea].
http://www.canarias24horas.com/economia/comercio/item/15399-la-camara-informasobre-como-tratar-datos-personales-en-tu-empresa-y-evitarsanciones#.Uo4119JWySo Consultat el 15 d’abril de 2013.
...