Comentario sobre la pelicula "El aula" (2015)

Apunte Español
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Maestro en Educación Primaria - 1º curso
Asignatura SOCIOLOGIA DE L'EDUCACIÓ PRIMÀRIA
Año del apunte 2015
Páginas 2
Fecha de subida 03/03/2015
Descargas 5
Subido por

Vista previa del texto

Sociologia de l’educació Preguntes de la pel•lícula “ La classe” 1. Creus que la pel·lícula descriu una situació “real”? Jo penso que si que descriu una situació real ja que són situacions que s’acostumen a donar a les escoles on hi abunden els immigrants. Això és degut a la diferenciació de cultures i de creences que existeixen entre els alumnes. El professor té un punt de vista diferent de les coses i és quan es produeixen les confrontacions i els alumnes se senten com si no formessin part de la classe perquè no estan d’acord amb el que se’ls hi explica.
2. Creus que situacions com la que descriu la pel•lícula, o semblants, es donen en els centres d’ensenyament del nostre país? Com ja he dit a la primera pregunta, aquestes situacions a la vida real es donen, normalment, a centres d’ensenyament on la majoria d’alumnes de la classe són immigrants o persones que tenen problemes amb la seva família i a la classe es comporten com no ho poden fer a casa. Tot i així, s’acostumen a donar aquests casos en escoles situades en barris marginals a causa del baix nivell cultural que hi pot haver o bé també perquè els professors no saben com actuar davant de persones que no estan centrades en el que han de fer, que és estudiar.
3. Quins aspectes de la pel•lícula creus que són susceptibles d’anàlisi des de la perspectiva sociològica? -La diferència entre uns alumnes i uns altres -la relació alumne-professor -la relació alumne-pares -el sentiment de líder de determinats alumnes -diferents cultures i sabers 4. Si mires el temari, quins aspectes creus que podrien ser analitzats des de la perspectiva dels temes que veurem al llarg del curs? Penso que els millor temes que s’adapten a aquestes situacions que es donen a la classe serien: Cultura, individu i socialització, Les funcions de l’escola, Identitat, sexe, ètnia i educació, Professionals de l’educació i l’alumnat, Educació, economia i mercat de treball.
5. La situació descrita en la pel•lícula te res a veure amb les que tu vares poder viure en el teu centre d’ensenyament secundari? En què es diferencia? No, és completament diferent. Jo sempre he tingut un grup de classe del qui sempre m’he sentit orgullosa de formar part perquè mai tenien problemes amb el nostre grup, els professors estaven molt contents amb nosaltres. Tot i així, hi havia alguna classe a la qual el professor ens donava la confiança de ser més confiats a l’hora de parlar i ens portàvem una mica pitjor però sempre respectant-lo a ell i respectant-nos nosaltres.
...