Ressenya "A sang freda" de Truman Capote (2015)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad de Vic (UVIC)
Grado Periodismo - 4º curso
Asignatura Periodisme d'Investigació
Año del apunte 2015
Páginas 1
Fecha de subida 13/01/2015
Descargas 4
Subido por

Vista previa del texto

Mar de Piedra Periodisme d’investigació Títol, autor: A sang freda, Truman Capote Tema: Assassinat d’una família de Holocomb, Kansas, i com els assassins són capturats i sentenciats a pena de mort.
Lector a qui va dirigit: Amant de les histories policíaques, d’acció i d’investigació.
Tipus de llibre: Novel·la negre, novel·la testimoni (de no ficció) Punt de vista: Narrador omniscient, per documentar-se l’autor realitza un treball de camp.
Aportació de l’autor: Truman Capote és periodista i escriptor, per tant, el que fa amb aquesta història és exercir la seva doble professió. És a dir, barreja un fet real amb l’art d’escriure. Capote defineix el llibre com pertanyent a un nou gènere: novel·la testimoni. L’obra es considera una revolució dins el món del periodisme al motivar una corrent coneguda com “nou periodisme”.
Estructura: Capítols llargs que divideixen la trama en diferents parts: presentació de la família Clutter i dels assassins; seguiment dels assassins en el seu escapament i investigació policial; detenció dels assassins, i judici i penjament dels assassins.
Valoració personal: Es tracta d’una novel·la negra que narra una historia real. La redacció és detallada i extensa. Gràcies a això (i a la brutalitat del cas) et fa dubtar si es tracta d’un fet fictici o verídic. Té pràcticament la mateixa estructura que qualsevol novel·la negra amb la diferencia que aquesta és real. Considero que hi ha apartats que es fan una mica llargs per la quantitat d’informació que dona. Al final, però, te n’adones que aquesta és la riquesa de la novel·la. Tot està tractat al detall i arribes a intimar amb els personatges de tal manera que dona la sensació que els coneixes.
...