Video Tipus de Mercat (2014)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería Telemática - 1º curso
Asignatura E.T.S. Empresa Telecomunicacions i Sostenibilitat
Año del apunte 2014
Páginas 2
Fecha de subida 13/10/2014
Descargas 1
Subido por

Descripción

Video tipus de mercat, redacció del video.

Vista previa del texto

Video 17-01-2014 5 minuts màxims E.T.S (Empresa, Telecomunicacions i Sostenibilitat) ·Definició teorica del concepte.
·Exemple de relació actual amb la teoria.
Tipus de Mercat Hola Bon dia, aquest és un video que faig en representació del meu grup d’empresa Glam Life, de la universistat Politecnica de Catalunya del campus baix llobregat.
En aquest video explicaré els tipus de Mercat que hi ha. Començare explicant que en funció d’una sèrie de característiques existeixen diferents tipus de mercats dels quals depenen de: el número d’empreses, el tipus de producte, les barreres d’entrada, l’influència sobre el preu i la vigència dels competidors.
El meu grup i jo em buscat informació i em trobatq ue hi ha 5 tipus de mercats, que explicaré a continuació.
El primer és el Monopoli. Aquest tipus de mercat és un cas extrem, on només existeix una empresa fixa, les condicions de mercat i el preu.
Actualment, un Monopoli molt conegut es Telefonica ja que totes les empreses de telefonia fixa utlitzen la red de telefonica.
El segon és la competència perfecta. En aquest tipus de mercat el client té un poder de mercat absolut mentres que, en el cas del monopoli, aquest poder està a mans del productor. També es important dir que l’existència d’empreses amb un producte similar, sense barreres d’entrada i una competència elevada fa possible que dites empreses acceptin el preu de mercat i com a consecuencia els consemidors siguin els dominants. Tot aixó es deu a que si una empresa puja massa els preus, perdrà clientela.
Relacionant la competència perfecte amb un producte actual, posarem com a exemple un corrector (marca tipex i marcat blanca). Una persona quan va comprar un corrector li serà igual comprar un de la marca tipex com un de la marca pepito, ja que tots dos són iguals. El que mana en aquest mercat es el preu. Normalment la societat anirà a comprar el producte més barat.
El tercer tipus de mercat es la competència monopolística. En aquesta els productors guanyen poder perque el producte es diferenciat, és a dir, no és igual consumir el producte d’una empresa a una altre. Les empreses tenen certa diferència amb el preu.
Un producte molt diferenciat en aquest tipus de mecrat són les bambes esportives de merca. Encara que pujin de preu molts dels consumidors seguiran preferint aquet producte encara que no siguin de marca.
El quart i cinqué tipus de mercats són l’oligopoli i el duopoli. En aquest tipus de mercats l’element més determinant es el fet que les altes barreres d’entrada fan que sigui difícil que entrin noves empreses al mercat. Això dona poder als productors i poden incidir sobre el preu. La diferència amb els sistemes de competència és que els productors consideren les reaccions dels consumidors.
Un exemple de oligopoli molt clar es el mercat de la telefonia mobil, on tres empreses (movistar, orange i Vodafone) dominen el mercat. Des de fa pocs anys una nova empresa (yoigo) va aconseguir superar les barreres de entrada i establirse en el mercat, no es tan predominant com les altres tres pero abarca una cuota del mercat important.
Fins aqui la nostra explicació dels tipus de mercat. Espero que us hagi agradat i si teniu alguna pregunta respecte aquet tema no dudeu en preguntar-m’ho. Gràcies.
...