Tema 2.1 Documents secundaris (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Fisioterapia - 1º curso
Asignatura Metodologia
Año del apunte 2016
Páginas 2
Fecha de subida 16/04/2016
Descargas 35
Subido por

Vista previa del texto

Pedro Larín TEMA 2.1 DOCUMENTS SECUNDARIS Documents secundaris Són el resultat de l’anàlisi dels documents primaris per a una recuperació retrospectiva, per evitar repetició de publicacions i per a realitzar consultes ràpides.
- CATÀLEG DE BIBLIOTECA: Llistat de publicacions realitzada per autors, matèries, títols, codi decimal universal, ISBN, ISSN.
- CATÀLEG COL·LECTIU: Llistat de col·leccions de diferents biblioteques - REPERTORI BIBLIOGRÀFIC: Conté referències bibliogràfiques de la publicació per a poder localitzar la publicació primària. Apareix la bilbigrafia i el resum de la publicació.
- OBRES DE CONSULTA I REFERÈNCIA: Destinades a l’obtenció ràpida de dades de tipus científic, professional o docent. Solen sistematitzar els coneixements de cadascuna de les disciplines que tracten.
Exemples:  Diccionaris: Estableixen la definició dels termes. Poden ser: - Epònims: diferents síndromes i malalties amb nom propi: Alzheimer, parkinson..
- Acrònims: descriuen el significat d’un nom en sigles: SIDA, MPOC, ELA - Thesaurus: Tenen la intenció d’establir una relació entre el continguts de les paraules i dels termes amb els quals es treballa. Serveix per a indicar continguts de documents i crear bases de dades.
- ALTRES PUBLICACIONS: Poden ser: Catàleg de publicacions periòdiques.
Catàleg de publicacions audiovisuals Catàleg de publicacions Barcelona Directori ...