EDITORES PARA CREAR NARRACIONES INTERACTIVAS Y “WEBDOC” (2016)

Resumen Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 3º curso
Asignatura Gèneres i Formats Audiovisuals Multimèdia
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 23/03/2016
Descargas 41
Subido por

Vista previa del texto

G È N E R E S I F O R M A T S A U D I O V I S U A L S M U L TI M È D I A – M A R I A L Ó P E Z M O Y A EDITORES PARA CREAR NARRACIONES INTERACTIVAS Y “WEBDOC” – EVA DOMÍNGUEZ La narració digital factual, no fictícia passa per un molt bon moment, tant per la gran quantitat existent com per les ganes de recerca d’un llenguatge web propi, intransferible a una altra plataforma. Els treballs més importants són fets a mida però existeixen una sèrie d’editors multimèdia per construir relats d’una forma molt més senzilla.
No serveixen per crear pàgines web, ni són editors de vídeo, sino que serveixen per crear relats multimèdia interactius.
Alguns exemples: SCROLLKIT, PER LA NAVEGACIÓ VERTICAL Per fer pàgines verticals sense tenir coneixements tècnics. És una senzilla i gratuïta eina per crear pàgines, això fa que cada vegada tingui més popularitat.
CREATAVIST Serveix per crear relats multimèdia per a web, dispositius mòbils, o fins i tot crear una aplicació. L’eina permet a qualsevol autor crear la seva història gratis, després funciona amb un model de subscripció mensual. S’hi poden afegir textos, fotografia i vídeos.
KLYNT És un programa que des de fa poc a deixat de produir-se exclusivament en Flash i passa a poder exportar els continguts per HTML5. El programa es descarrega a l’ordinador i és de pagament. És un eina completa que permet treballar amb fotos, fitxers d’àudio i vídeo. Té una forma de treballar molt intuïtiva amb dues arees bàsiques de treball: l’escena i l’arbre o storyboard interactiu.
ZEEGA És gratuït i online i permet pujar imatges i àudios propis, però és important perquè permet treballar en el núvol. Disposa d’un banc d’imatges i sons propi. Els audiovisuals es construeixen a partir de GIFs animats.
POPCORN MAKER És similar, serveix per crear vídeos interactius a la xarxa, és un editor de software lliure. Es treballa a partir de materials de Youtube, Vimeo, Soundcloud o continguts HTML5 sobre el qual es creen esdeveniments com google maps, inserta fotografies, crear bucles, pausar, o inclús insetat elemenets 3D.
...