Concepte 4 (2013)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Mètodes, tècniques, fonts i organització del treball periodístic
Año del apunte 2013
Páginas 1
Fecha de subida 25/04/2016
Descargas 0

Descripción

Tots els treballs del curs de Mètodes, Tècniques i Fonts i organització del treball periodístic.

Vista previa del texto

Carla Borràs Polo Mètodes Tècniques Fonts 14 de novembre 2013 Exercici 4 LA INFLUÈNCIA DE LES XARXES SOCIALS AL PERIODISME Des de l’aparició de les primeres xarxes socials l’any 2003 com My Space o Linkedin cada vegada la seva influència en el periodisme és més evident, sobretot en els amb els coneguts Facebook i Twitter. En ells els usuaris tenen la possibilitat d’informar i per tant convertir-se en periodistes per uns instants. D’aquesta manera, cada vegada són més els “periodistes” que hi ha a la xarxa que tenen informació per transmetre.
Fonts personals Ramon Salaverria és periodista i professor de la Universitat de Navarra en diverses assignatures com Ciberperiodisme o Convergència multimèdia. A més a més també destaca la seva bibliografia com a escriptor de diversos llibres relacionats amb el Periodisme i Internet, d’aquesta manera seria una bona opció per parlar amb ell sobre les xarxes socials i el periodisme. rsalaver@unav.es http://twitter.com/rsalaverria L’andalús Paco Olivares García és periodista expert en Periodisme Digital, Internet i noves tecnologies és també professor a la Universitat de Sevilla i director d’un màster en periodisme. Gràcies a la seva experiència podria fer-nos una xerrada sobre la seva trajectòria i la manera com es tracta el periodisme a Internet. folivares@us.es pacolivares@gmail.com Genís Roca (Barcelona) és actualment soci director de RocaSalvatella, empresa de consultoria estratègica i expert en informàtica i Internet. Ha estat també professor de la UOC i la UAB. Amb la seva trajectòria al món tecnològic i informàtic ens podria donar una xerrada sobre la influència que estan tenint les xarxes socials, ja que ell s’hi troba com a usuari en elles en el periodisme. genisroca@gmail.com www.genisroca.com Fonts documentals CEBRIÁN, Merino. (2010). Desarrollos del periodismo en Internet. Zamora.
Comunicación social. Es tracta d’un llibre relacionat amb el periodisme actual el qual fa un anàlisi en l’adaptació dels mitjans tradicionals com la ràdio o la televisió a les noves tecnologies i Internet, i dona un nou punt de vista sobre el periodisme actual i els diferents canvis que està patint.
L’article fa una observació detallada de com està actualment el periodisme i seguint aquest camí quin serà el nostre futur en l’ofici i la possibilitat de crear un nou perfil professional. “Macinas” (2013). Periodistas del futuro: un nuevo perfil profesional. Font electrònica [en línea]. http://www.empleoyemprendedores.com/2013/04/26/periodistasdel-futuro-un-nuevo-perfil-profesional/ Consultat el 26 d’abril de 2013.
Aquest article es tracte d’un debat entre els usuaris sobre les xarxes socials i el periodisme sobre la gran influència que estant tenint sobretot Facebook i Twitter al periodisme i que està afectant dpalguna manera a l’audiència. Redacció (2013).
Debate abierto en MUNDIARIO sobre las redes sociales y el periodismo.
www.mundodiario.com Font electrònica [en línea].
http://www.mundiario.com/articulo/debates/debate-abierto-mundiario-redes-sociales-yperiodismo/20130812140605007940.html Consultat el 12 d’agost de 2013.
...