Qüestionari tema 5 (Nota: 10) (2015)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad Rovira y Virgili (URV)
Grado Biotecnología - 2º curso
Asignatura Bioinformática
Año del apunte 2015
Páginas 5
Fecha de subida 29/04/2016
Descargas 35
Subido por

Vista previa del texto

Preguntes Tema 5 1. Aparella: a. Programa no gràfic per fer un multialineament  clustalW b. Base de dades de dominis i famílies de proteïnes  Prosite c. Programa gràfic per fer un multialineament  clustalX d. Editor de multialineaments  Jalview e. Programa que és capaç de comparar una seqüència problema contra una gran quantitat de seqüències que es trobin en una base de dades.
 Blast 2. Quina és la penalització per defecte en l'obertura d'un gap que fa servir el programa clustalW2 per alinear proteïnes? a. +10 3. Contesta Vertader o Fals.
Els programes de multialineaments com el clustal només es poden fer servir per alinear seqüències de proteïnes.
a. Fals 4. Quina interpretació en fas del multialineament de la figura? a. El motiu Y[SA]CQR sembla característic d'aquestes seqüències (amb l'exepció de polb_hsap) b. La seqüència polb_hsap s'assembla menys a les altres seqüències 5. Quina interpretació en fas del multialineament de la figura? a. Al voltant de la posició 170 del multialineament s'observa una inserció en l'ancestre de les seqüències IPIHp1, IPIHp2 i IPICr1 o una delecció en l'ancestre de les seqüències IPIAt1 i IPICb2 b. En funció de la homologia es veuen dos agrupacions o tipus de seqüències, per una banda les seqüències IPIAt1 i IPICb2 s'assemblen més entre elles, i per una altra banda les seqüències IPIHp1, IPIHp2 i IPICr1 6. Quin dels següents prosites et sembla més adient definir a partir d'aquest multialineament? a. K[IV]TFPxVWTNTCCSHPL 7. Quina de les següents seqüències compleixen el patró o Prosite: [AC]-x-Vx(4)-{ED} a. CEVACCAC b. ACVVVVVV c. AVVVVVVV 8. Genera el patró o Prosite de les seqüències següents: ACCM ADVM ACEM ACMM ACTM a. A-[CD]-x-M 9. Quina de les següents seqüències del SwissProt contenen el Prosite "Zinc finger RING-type" (PS50089)? a. TRI54_BOVIN 10. Quin Prosite té la seqüència P12340? a. Ribosomal protein S12 signature 11. Quina de les següents seqüències del Swiss-Prot té el prosite: [DNSTAGC]-[GSTAPIMVQH]-x(2)-G-[DE]-S-G[GS]-[SAPHV]-[LIVMFYWH]-[LIVMFYSTANQH] a. P0DJE9 b. P23604 c. Q8CHN8 12. Per a què pot servir la construcció d'un arbre filogenètic? a. Per estudiar l'evolució d'un conjunt de proteïnes b. Per estudiar les migracions humanes c. Per estudiar l'evolució d'un conjunt d'espècies 13. Quines de les següents molècules va utilitzar Carl Woese al 1976 per construir "un arbre de la vida" i estudiar l'evolució de les espècies? a. La subunitat petita del rRNA 14. Són iguals aquests dos arbres filogenètics? a. Vertader 15. Segons aquest arbre filogenètic, amb quin grup estan més relacionats evolutivament els anèl·lids? a. Als artròpodes 16. Quin dels següents punts marcats en l'arbre correspon als ancestre més recent entre els bolets i les esponges? a. d 17. Quina de les següents hipòtesis evolutives confirma l'arbre filogenètic de la imatge? a. D'un ancestre comú a tots els éssers vius es va diferenciar el grup dels bacteris. Més tard, van divergir els arqueobacteris dels eucariotes.
18. Quin dels següents arbres filogenètics representa un arbre diferent als altres? a. a 19. Quants arbres diferents amb arrel es poden construir a partir de 6 taxons o fulles? a. 954 20. A partir de l'arbre sense arrel (unrooted) de la part superior de la imatge, quin dels següents arbres filogenètics s'origina si es posa l'arrel en el punt 5? a. e) ...