treball cereals mkt (2015)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad Rovira y Virgili (URV)
Grado Administración y Dirección de Empresas - 2º curso
Asignatura FONAMENTS DE MARQUETING
Año del apunte 2015
Páginas 6
Fecha de subida 15/03/2016
Descargas 4
Subido por

Vista previa del texto

YUMMY BLEND Rebel·la’t, Atreveix-te amb el salat 1.INVESTIGACIÓ 1.INVESTIGACIÓ Per analitzar rigorosament el mercat ens hem desplaçat a diferents centres per a passar enquestes amb preguntes relacionades amb el nostre producte(cereals salats) i el dia a dia dels enquestats. Volíem comprovar quines eren les necessitats i les preferències de la població, tant dels joves estudiants (alumnes de batxillerat i universitat) com dels adults que tinguessin una vida activa (treballadors). Hem enquestat a 125 joves i a 100 adults.
A l’enquesta expliquem les característiques principals del nostre producte, seguit de preguntes com si prefereixen menjar dolç o salat, si disposen de temps per esmorzar, si comprarien el nostre producte, si es preocupen per menjar sa, si amb el producte vingués adjuntada una bosseta de roba com a promoció per a dur a dins els cereals tindrien més incentius a comprarlo, etc.
Els resultats de les enquestes els hem dividit en dos grups (joves i adults) i els hem diferenciat per sexes.
JOVES NOIS NOIES Salat (53,13%) Salat (51,03%) No tenen temps (65,13%) No tenen temps(60,66%) Comprarien cereals salats(64,06%) Comprarien cereals salats(73,77%) No es preocupen per menjar sa(54,70%) No es preocupen per menjar sa (57,37%) No volen bossa(57,82%) Si volen bossa(54,09%) Tant els nois com les noies prefereixen menjar salat i no es preocupen per menjar sa, per tant, el nostre producte podria dirigir-se als joves.
ADULTS HOMES DONES Salat (66,66%) Salat(65%) Si tenen temps (83,33%) Si tenen temps (60%) Comprarien cereals salats (75%) Comprarien cereals salats (65%) Es preocupen per menjar sa (75%) Es preocupen per menjar sa (90%) No volen bossa (58,33%) Si volen bossa (67,50%) Tot i que, tant els homes com les dones, prefereixen menjar salat, es preocupen per menjar sa i, per tant, el nostre producte no podria anar dirigit als adults.
Tant els joves com els adults, el sector femení prefereix la promoció de la bosseta de roba com a envàs i el sector masculí prefereix que no vingui amb bosseta tot i que sigui per poca diferència.
2. ENTORN 2.1. MICROENTORN1: 2.1.1. Proveïdors Per produir el nostre producte necessitem el proveïment del blat, per fer el cereal, del bacó i del formatge. Per tant, contactaríem amb empreses com Casa Bartuelo (Astúries) que es dedica a la explotació agrícola i ramadera per obtindre el cereal, amb l’empresa Irura Urdaitegia (Guipúscoa) per obtenir el bacó o amb l’empresa El Gourmet del Queso (Càceres).
2.1.2. Distribució Per un altre costat, perquè el nostre producte sigui distribuït a grans i petits supermercats necessitaríem una empresa que s’encarregui de traslladar els cereals des del punt d’origen fins al destí.
2.1.3 Clients Els nostres clients són joves d’entre 15 i 24 anys amb poc temps per preparar un bon esmorzar, per això compren aquest producte saborós i energètic a través de maquines expenedores, supermercats o cafeteries amb uns paquets individuals fàcils d’emportar.
2.2. MACROENTORN2 2.2.1. Demografia Espanya, el gener de 2014 comptava amb una població oficial de 46.507.760 habitants.
Nosaltres ens basem només en un 22’28 % de la població total, aquests són els joves compresos entre els 15 i 24 anys.
2.2.2. Economia Des de l’any 2008 Espanya es troba en una situació de crisi econòmica tot i que s’ha vist una lleu millora durant el 2014 amb el creixement del PIB. El nostre producte es pot considerar com un producte de primera necessitat i és assolible per gairebé tothom. El jovent tot i no tenir un alt nivell d’adquisició creiem que el preu dels cereals és assequible per ells.
2.2.3.Tecnologia La nostra empresa té la millor tecnologia i qualitat per treballar d'una manera eficient i eficaç per tal de reduir costos. Per a això, comptem amb la implicació i el compromís de tot el personal de Yummy Blend, el qual estarà format a través de cursos formatiu impulsats per la nostra empresa.
2.2.4. Factors mediambientals La nostra empresa té una implicació directa amb el medi ambient.
Yummy Blend ha firmat un conveni amb empreses dedicades al sector de la moda per tal de reutilitzar i reciclar la roba defectuosa que aquestes empreses produeixen. D’aquesta manera, nosaltres utilitzem aquesta roba per produir envasos de promoció.
3. COMPETIDORS 1 2 http://fundamentodemercadotecnia04.wordpress.com/el-entorno-del-marketing-microentorno/ http://fundamentodemercadotecnia04.wordpress.com/el-entorno-del-marketing-el-macroentorno/ En el mercat de cereals i ha molta competència per tenir una alta gamma de productes. A més, els nostres cereals al ser salats tenen característiques similars a altres productes que veurem seguidament.
Competència directa (mateix producte): en aquest apartat s’inclouen els cereals en general, excloent els que ajuden a cuidar la línia i els de caràcter infantil.
Les principals marques competidores en producció de cereals són Kellogg’s i Nestlé.
Estratègia: multimarca Aquesta marca té una gran gamma de productes. Excloent els anomenats anteriorment els competidors principals són3: CORN FLAKES(1.99€) Flocs de blat de moro dirigits a la família.
TRÉSOR(4.57€) Cereals farcits de xocolata.
Dirigit a joves.
EXTRA(3.12€) CRUNCHY NUT (2.76€) Civada torrada en cruixents granulés de cereals amb encenalls de xocolata. Dirigida al públic adult.
Flocs de blat de moro amb mel i cacauets. Es comercialitzen als adults.
Nestlé, al igual que Kellogg’s, també utilitza una estratègia multimarca amb diferents tipus de cereals, però a més de cereals també ofereixen altre tipus de productes com: gelats, xocolata, cafè, papilles, aigua, etc.
Dins de la gamma dels cereals els principals competidors són:4 LION(2.70€) Cereals de forma innovadora i cruixents amb gust a xocolata i caramel. Tenen caràcter jove i atrevits.
Comença el matí com un lleó! 3 4 CHEERIOS(2.60€) Cereals de blat, arròs i blat de moro torrats amb el sabor de la xocolata Crunch. Tenen un caràcter juvenil i atrevit.
http://www.kelloggs.es/es_ES/home.html https://www.nestle-cereals.es/products/cereals GOLDEN GRAHAMS(2.39€) Cereals de blat de moro.
Dirigit a un públic jove amb un estil de vida mogut i amb un toc de bogeria.
Fins on arribaries per ells? Com podem veure hi ha una forta competència en el mercat dels cereals. Tots els cereals vistos anteriorment tenen una característica en comú: tots són dolços.
Tot el contrari amb els nostres, per tant, aquesta característica és el nostre fet diferenciador respecte a tots els altres.
Competència indirecta( productes substituïts): Un enfocament del nostre producte a part d’un esmorzar, pot ser un Snack. Per tant, els productes de Snack també seran competència. Uns exemples són:     Patates chips (1.61€) Galetes salades (1.10€) Pa de pipes, formatge, cacauets ...(1.00€) Tortes d'arròs o blat de moro amb sabors a pernil, ceba i oli d'oliva(1.00€) 4. SEGMENTACIÓ I POSICIONAMENT Aquests cereals van dirigits a un grup de joves que busquen el mateix, canviar el dolç pel salat. Són un conjunt de consumidors que no disposen del temps suficient per a esmorzar i que no es preocupen per la seva línia ni per menjar saludable. A més a més busquen comprar uns cereals que els hi aportin la barreja dels sabors que ells busquen i els hi agraden.
La base de segmentació d’aquests cereals és psicogràfica, serien joves que volen trencar amb la rutina de menjar el típic entrepà per a esmorzar, per tant, busquen trencar amb el de sempre.
A més, respecte el posicionament podem dir que l’avantatge competitiu és el SABOR.
5. PROPOSTA L’esmorzar és l’àpat del dia més important i, per tant, hauria de ser bastant complert i consistent, però a causa de la manca de temps i d’un estil de vida molt atrafegat, la societat fa un esmorzar molt més lleuger o a vegades prescindeixen d’ell.
5.1. MARCA: A partir d’aquesta necessitat, presentem Yummy Blend, un producte innovador creat amb la idea de fusionar el típic esmorzar tradicional amb l’actual, amb la particularitat de que estan barrejats amb tiretes de bacó i copets de formatge cuinats al forn lentament proporcionant-los un toc cruixent i saborós. A més a més, ens aporten un sabor salat i tots els nutrients necessaris per poder rendir durant tot el dia i també, ens ofereixen comoditat, facilitat i rapidesa a l’hora de consumir-los.
5.2. ESLOGAN: “Rebel·la’t, atreveix-te amb el salat” Aquest producte va dirigit a totes aquelles persones que busquen sentir-se diferenciats, en aquest cas, gaudir del sabor i canviar la rutina del dolç. A més a més, a aquelles persones que no es preocupen per la seva línia ni per menjar saludable. Per tant, joves que busquen portar la contraria a la societat.
5.3. LOGOTIP: El que volem transmetre amb el nostre producte és que els joves desconnectin d’alló que estan fent i gaudeixin dels cereals amb més sabor de tot el mercat, comparteixin amb els seus amics i que s’ho puguin menjar a qualsevol lloc a qualsevol hora del dia.
5.4. ENVÀS:  Envàs promocional petit: Aquest disseny és ideal per gaudir d’aquests cereals fora de casa. Està format per diversos departament on dos dels quals estan omplerts amb quatre bossetes de plàstic amb els nostres cereals. Per tant, vindran 8 bossetes de 25 grams cadascuna. L’objectiu d’aquest envàs és permetre, desprès d’un matí estressant, fer un descans i gaudir del sabor de Yummy Blend i de la seva comoditat.
A més a més, en aquest envàs va adjuntat aquesta bosseta de roba com a promoció. Ens estilitza la bossa de plàstic dels cereals i pot esdevenir una moda entra els joves consumidors d’aquest producte.
El preu, en aquest cas, seria de 1,70 €(el pack)  Envàs gran: ...