Tema 10 (2017)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Ciencias políticas y de la Administración - 1º curso
Asignatura Introducció a l'Administració Pública
Año del apunte 2017
Páginas 2
Fecha de subida 14/06/2017
Descargas 1
Subido por

Vista previa del texto

Irene Palau Introducció a l’Administració Pública TEMA 10 TEMA 10: COM ÉS EL DIA EN UN DEPARTAMENT DE LA GENERALITAT? La Generalitat està composta per 13 departaments amb moltes entitats vinculades a ells (SEC).
Quanta gent treballa a la Generalitat? A la Generalitat hi treballen 200.922 persones, i d’ells, un 62% ho fan a les seves entitats: en els departaments hi treballen 160.000 persones i 4.000 ho fan en el sector públic empresarial (Ex: 700 treballen en el departament de cultura i quasi 2000 en el de territori).
Els seus empleats són molts, però la seva mitjana d’edat també és força elevada (50’2 anys).
Sota del conseller, que dirigeix el departaments, hi trobem el secretari general, i per sota el director general, que coordina les activitats.
Entitats1 Hi ha 190 entitats del sector públic: Com a exemple il·lustratiu trobem: • • • Institut Català de la Salut Museus que són entitats consorciades 2(Ex: MNAC, MACBA) InCatSol Moltes s’han dissolt o s’han reagrupat Es divideixen en l’Àmbit d’Habitatge i Millora Urbana, l’Àmbit de Territori i Mobilitat i l’Àmbit de Medi Ambient i Sostenibilitat El departament de cultura3 Objectius Els objectius dels departaments són molt clars. El d’aquest departament és vetllar per garantir les subvencions necessàries als ajuntaments per proporcionar la seva cultura. Uns exemples serien: • Aposta per una cultura pròxima i accessible a tothom o Inversió en el Sistema de Lectura Pública Gràcies als pressupostos públics de la generalitat es pot dur a terme projectes com, per exemple, la construcció i la creació de noves activitats de/a biblioteques o Programa d’associacionisme i cultura popular • Una cultura social o La campanya FAS 6 ANYS, TRIA UN LLIBRE 1 Al departament de cultura hi ha 12 entitats Entitats consorciades: Generalitat+Ministeris+Ajuntament 3 No és necessari per a l’examen 2 1 Irene Palau Introducció a l’Administració Pública TEMA 10 o ESCENA 25 • Internacionalització de la cultura o +10’5% pressupost de l’Institut Ramon Llull o +73% pressupost de l’INS Català de les empreses Culturals o 35.000€ pel desplegament de les accions preparatòries de la presència de la cultura catalana o Impuls de l’Occità-Aranès des de l’Institut Ramon Llull Engloba • • • • • Biblioteques Teatres Cultura Patrimoni Empreses culturals Evolució de l’ocupació pública L’ocupació pública de la Generalitat ha disminuït un 2’16% entre el 2010 i el 2014.
Encara no s’ha aconseguit situar les dades en nombres precisos.
2 ...

Tags: