LECTURA 4 (2017)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Rovira y Virgili (URV)
Grado Psicología - 2º curso
Asignatura Desenvolupament Psicomotriu
Año del apunte 2017
Páginas 2
Fecha de subida 30/09/2017
Descargas 2
Subido por

Descripción

Test Apgar

Vista previa del texto

aperezlazcano LECTURA 4. LA PROVA D’APGAR INTRODUCCIÓ És un examen ràpid que es realitza al primer i cinquè minut després del naixement del bebè. La puntuació al primer minut determina si el bebè tolera el procés de naixement.
En canvi, la puntuació del minut cinc indica al metge si està evolucionant bé fora del ventre matern.
Virginia Apgar va començar a utilitzar la puntuació Apgar al 1952.
COM ES REALITZA EL TEST? La prova la realitza un metge, un/a infermer/a obstètric/a o una infermer/a. En cada categoria es dóna una puntuació de 0, 1 o 2 depenent de l’estat del bebè.
ESFORÇ RESPIRATÒRI 0 = El bebè no respira 1 = Les respiracions són lentes o irregulars 2 = Plora bé FREQÜÈNCIA CARDÍACA 0 = No hi ha batecs 1 = La freqüència cardíaca és menor a 100 batecs/min.
2 = La freqüència cardíaca és major a 100 batecs/min.
TO MUSCULAR 0 = Músculs fluixos 1 = Hi ha una mica de to muscular 2 = Moviment actiu aperezlazcano RESPOSTA A LES GESTICULACIONS 0 = No hi ha reacció 1 = Gesticulació i ganyotes 2 = Gesticulació, tos, esternut o plor COLOR DE LA PELL 0 = Blau pàl·lid 1 = Rosat però amb les extremitats blaves 2 = Rosat RESULTATS NORMALS L’examen es basa en una puntuació del 0 al 10. Com més alta sigui la puntuació, millor serà l’estat i l’evolució del nen després de néixer.
Una puntuació de 7, 8 o 9 és normal, ja que una puntuació de 10 és molt inusual, degut a que gairebé tots els recent nascuts perden un punt per tenir els peus i les mans una mica blaus.
RESULTATS ANORMALS Totes les puntuacions inferiors a 7 són senyal de que el bebè necessita atenció mèdica.
Casi sempre, una puntuació baixa al test és deguda a un part difícil, a cesària o a l’aparició de líquid a la via respiratòria del bebè.
Aquest bebè pot necessitar oxigen i millora de les vies respiratòries o l’estimulació física per aconseguir que el cor bategui amb normalitat.
Una puntuació baixa no significa que el bebè tingui problemes de salut greus en un futur, és a dir, no prediu la salut del bebè.
...