Cas de Mediació (2013)

Trabajo Español
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Pedagogía - 4º curso
Asignatura Mediació i conflicte
Año del apunte 2013
Páginas 22
Fecha de subida 29/11/2014
Descargas 8
Subido por

Vista previa del texto

Anàlisi de cas: Conflicte en l'àmbit laboral Alumne: Xavier Lautaro Soler Martos Assignatura: Mediació i Conflicte Docents: Jaume del Campo Sorribas y Anna Ciurana Data d’entrega: 22/01/2014 Índex 1. Introducció.................................................................Pàgina 3 2. Descripció del cas.....................................................Pàgina 5 3. Anàlisi de la situació...............................................Pàgina 11 3.1 Parts implicades en el conflicte ......................Pàgina 11 4. Línies d'actuació perla solució/pera la transformació del conflicte ...................................................................Pàgina 15 5. Aplicació i valoració del procés de solució/de la transformació del conflicte.....................................Pàgina 18 6. Conclusions de l'experiència.................................Pàgina 20 7. Bibliografia...............................................................Pàgina 22 1. Introducció L'anàlisi que a continuació es relatarà, es un conflicte que degut a la proximitat del fet, de la realitat i la transcendència que actualment encara existeix dins d'aquesta associació es important i a suposat un canvi vital dintre de la organització i de la seva estructuració i forma de fer. La institució on es va produir el conflicte d'interessos va ser l’associació “Tots Som Santboians”, localitzada en la població de Sant Boi de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat. Aquesta associació de pares sense ànim de lucre que té com a objectiu tractar l'oci i el temps lliure amb persones adultes que tenen una discapacitat intel·lectual. Aquesta associació té la seu dintre del casal de Marianao, i poden utilitzar les seves instal·lacions per a realitzar activitats,però a més a més,poden utilitzar altres instal·lacions del barri per a realitzar activitats sempre i quan s'adaptin a l'horari disponible de les sales, ja que tenen preferència altre institucions que no tenen un lloc constant o fixe per a realitzar les seves activitats.
La principal motivació que vaig tenir a l'hora d'escollir aquest cas conflictiu va ser el contacte proper que tenia amb aquesta institució, ja que conec a parts del usuaris que hi participen en les seves activitats i alguns monitors que hi han treballat dintre l'associació, i per tant el funcionament i el procediment que realitzen està més a l'abast de la meva coneixença. Un altre factor i motivació que ha fet que esculli aquest conflicte és la proximitat amb la que qualsevol persona es pot trobar en un futur laboral ja que la falta d'entesa o comprensió del punt de l'altre persona es un fet molt freqüent dintre de l'àmbit del treball, ja que no sempre es efectiva la coordinació i no n'hi ha una comunicació gaire continua entre els diferents agents de l'empresa o institució. En aquest cas el fet que s'explicarà consta de dues parts implicades (dues de les monitores de la institució, la Iris i la Conchi, monitores de ball i cant), i un tercer agent que es depenent a la resposta i a la solució del conflicte, com es el coordinador de la institució, l'Albert, que ha de distribuir les aules disponibles segons els horaris en les que es pot utilitzar aquestes instal·lacions. A continuació es relatarà que succeeix, quina problemàtica hi ha, el perquè i podrem veure la visió del problema per part de les dues parts directament implicades.
2. Descripció del cas En l’Associació Tots Som Santboians, localitzada en la població de Sant Boi de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat, es localitza l’acció. El principal problema que hi ha és la coordinació de les diferents activitats que es realitzen, per tal d’organitzar els llocs i els espais on es poden dur a terme les activitats corresponents a cada grup. Tenim tres activitats, la de ball, que es realitza dilluns de 18:30 a 20:00 i els divendres de 18:00 a 19:30, el repàs que es realitza dimarts i dijous de 18:00 a 20:00 i el casal que es realitza cada dissabte, encara que la hora es variable, segons quin grup sigui(hi han grups de matins i altres de tardes) i segons la activitat que s’hagi de realitzar.
Per realitzar totes aquestes activitats disposem de dos casals, el de Marianao(on està centrada l’activitat normalment) el qual té una sala la qual té un petit escenari, i dues aules amb ordinadors i pissarres. Mentre que la sala amb l’escenari, el teatre, està disponible dimarts, dimecres i divendres de 17:00 a 20:30 i tots els dilluns de 17:00 a 21:00, les dues aules amb els ordinadors estan disponibles totes les tardes de 18:00 a 20:30. D’altra banda, l’altre casal, el de Casablanca, té un petit pati interior, disponible per realitzar activitats de dilluns a dijous i els dissabtes previ avís a qualsevol hora, un teatre bastant gran amb disponibilitat limitada de dilluns a dijous de 18:15 a 19:45 i a més té una classe per realitzar reforç disponible de dilluns a divendres per el matí i dilluns, dimecres i dijous per la tarda, a més de l’aula d’estudi, on s’ha d’estar completament en silenci, que està oberta de dilluns a dissabte de 09:00 a 21:00.
El coordinador de l’Associació l’Albert, ha de distribuir les diferents activitats quadrant els llocs disponibles amb els horaris, i, a poder ser que la activitat es realitzi cadascun dels dies en el mateix lloc, tot això, reunint-se amb els monitors de cada una de les activitats i dels grups pertinents.
Quan l’Albert intenta fer un horari i quadrar els horaris de les activitats amb la dels centres es troba amb un problema d’horaris en una de els tres activitats, la de ball. Mentre que l’activitat de repàs es pot realitzar en el casal de Marianao ja que tenen les aules d’ordinadors buides els dimarts i dijous durant les dues hores que dura l’activitat(de 18:00 a 20:00), i el casal es realitzaran al gran majoria d’activitats fora de qualsevol dels centres, si algun dissabte necessitessin un espai per realitzar les activitats té el permís del director per organitzar-les dintre del pati del casal de Casablanca, sempre que avisi amb una setmana d’antelació a la organització del centre. Pel que fa a les activitats amb els problemes, la de ball i la de cant, es troba una confrontació d’horaris ja que les dues monitores necessiten uns espais similars en una franja de temps semblant, i per tant, ha aparegut un solapament entre les dues activitats en un dels dos dies que es realitzen aquestes activitats.
3.1 Parts implicades en el conflicte Iris, monitora de dansa Soc la Iris, la monitora del curs de Dansa que es realitza per els usuaris discapacitats de l’Associació Santboiana Tots Som Santboians i tinc 30 anys.
Per a realitzar aquesta activitat, es necessita el teatre els dilluns i els dijous de 18:30 a 19:30, ja que es l'únic espai tancat, que es suficientment ampli per a treballar d'una forma còmoda i segura amb l'usuari. Aquests curs sempre se l’ha destinat aquest espai durant els cinc últims anys, ja que la seu es situava en el mateix edifici, i es podia tenir ple contacte amb el coordinador per si succeïa algun tipus d’incident, els alumnes mai han tingut cap problema amb la instal·lació, i pel que fa al número d’alumnes, de monitors i de voluntaris que ens hem de moure i coordinares òptim tant les condicions físiques i ambientals com de moviment i amplada.
Mantinc un conflicte amb la monitora de cant, amb la Conchi, ja que la seva activitat es realitza dilluns i dimecres de 19:00 a 20:00, i pretén quedar-se amb la sala que he utilitzat des de fa 5 anys per a realitzar la seva activitat, i per tant no ens posem d'acord amb qui s'ha de quedar la sala.
El problema, que va començar amb un simple error de quadriculació de les activitats que es realitzen en el casal, ha acabat en desqualificatius personals i enfrontant-se en públic. Considera que la Conchi solament defensa, la seva posició i no vol veure més enllà, es troba molesta davant d'aquesta situació ja que la seva experiència dintre de la institució no té cap mena de avantatge ni prioritat davant les altres persones, i això m'indueix ràbia i impotència al no poder tenir cap mena de prioritat, i que se'm tregui la importància a l’experiència que he realitzat en els anys anteriors tal com estaven configurades les distribucions dels espais anteriorment.
No m'agrada el conflicte que estic tenint amb la Conchi, però degut a la meva forma de ser, sóc massa impulsiva, m'és molt dificil el no reaccionar quan em torbo davant d'una situació d’injustícia. Considero que l'actitud que està adoptant la Conchi, no es gaire madura ja que pràcticament no m'escolta quan estic explicant les meves necessitats, em fa posar histèrica, i més d'un cop l’he agredit verbalment a través de les desqualificacions personals.
Conchi, professora de cant.
Soc la Conchi, una monitora de 45 anys, i soc la encarregada de dur a terme l’activitat de cant dintre de la associació. Aquest serà el segon any que realitzaré aquesta activitat dintre d’aquesta associació, prèviament havia treballat en un altre centre amb persones amb discapacitat mental i havia estat membre de la coral de la ciutat. La activitat de cant, es realitza cada dilluns i dimecres de 19:00 a 20:00, i pretenc realitzar-la al teatre per primer any, ja que l’any passat estàvem en un altre casal més petit i no teníem espai suficient per a realitzar de forma correcte l’activitat. Tenint en compte que el número d’usuaris matriculats han estat de 20, i que, necessiten moure’s una mica per l’espai on actuaran, ja que l’han de conèixer i adaptar-se a ell, a més necessiten el seu propi espai per a organitzar-se i col·locar-se. A més es l’única sala on es la temperatura ambient es pot regular, aquest factor es essencial per a la realització de l’activitat i per a tenir una bona salut del coll i les cordes vocals.
El conflicte amb el que em trobo es amb l’activitat de ball, concretament amb la seva monitora, la Iris. Les nostres activitats es solapen el dilluns durant mitja hora(de 19:00 a 19:30). Necessitem unes condicions de l’aula bastant semblants, cosa que no la puc culpar, ja que té un grup bastant gran també, però, un dels seus arguments per justificar-ho és el de l’antiguitat realitzant i duent a terme aquesta activitat, i que per tant, hauria de tenir una prioritat davant de les altres, ja que es la primera activitat que es va proposar dintre de l’associació, i que per tant, no considera que hagi de ser ella la primera en moure’s si hi ha algun problema de disponibilitat.
Aquestes converses i discussions, van començant amb un petit diàleg entre monitores per tal de poder-ho solucionar i negociar, però, la mala actitud a l’hora de contestar a les meves proposicions han fet que hagi reaccionat de mala manera i que l’hagi cridat en públic. Ella es va tornar amb qualificatius insultants, jutjant-me i difamant contra la meva persona, fins i tot, ha intentat posar en la meva contra al coordinador d’activitats per a que es pogués quedar la sala de forma única i exclusiva.
Em considero una persona bastant flexible a l’hora de tractar amb les persones i fer l’esforç d’entendre el seu punt de vista, però cal dir, que davant d’una actitud provocativa i conflictiva em nego a parlar i tractar aquest tema, ja que només provocarà que el conflicte vagi a majors. D’aquesta forma m’agradaria que un mediador pogués intervenir dintre d’aquest conflicte per tal de que puguem arribar a un punt entremig i realitzem les activitats amb les necessitats que totes dues necessitem satisfer de forma adequada.
Jo amb aquest conflicte m’he sentit atacada i jutjada constantment, ja que no hi ha hagut una bona comunicació, si més no, jo no he estat tan oberta a escoltar totes les parts del problemes, ja que considerava que fer-ho d’aquesta forma de qualsevol forma i a qualsevol lloc no em suposava cap benefici, com al problema com a mi, ja que podríem alterar el curs normal del conflicte provocant altres malentesos, on hi participarien terceres persones que no són neutrals, i que per tant, podrien influir dintre del conflicte fent-lo decantar.
3. Anàlisi de la situació Iris Posició Conchi La Iris vol quedar-se amb La Conchi necessita un espai l'aula que té escenari ja que amb una bona acústica i una considera que té tot el dret gran mobilitat per tal de tenir de quedar-se-la, porta 5 anys ja que unes condicions correctes per realitzant a realitzar el curs, ja que al ser l'activitat al mateix recinte.
un grup bastant nombrós i necessiten poder moure's per un espai ampli.
Interès L'interès de la Iris es el L’interès de la Conchi es el poder fer el seu curs de ball poder realitzar la seva activitat dintre del teatre en l'horari en un espai qualsevol que desitjat, que són els dilluns i compleixi els requisits que els dijous de 18:30 a 19:30. necessita per a realitzar correctament la seva activitat, ja que hi ha d’haver espai per a realitzar organització, la o dinàmica bé, hi i ha d’haver una aclimatació de temperatura, ja que, la veu i les cordes vocals es poden ressentir per culpa del fred. A més, hauria de ser en un horari al que ella demana, o un horari que canviï poc al proposat.
Emocions Sentiments i Iris està rabiosa ja que veu La Conchi dintre d’aquest que a pesar de portar 5 conflicte es sent ataca i jutjada anys dintre de la institució, per l’altre part, ja que la això no condiciona davant monitora de ball, l’ha dels altres que porten desacreditat en públic i l’ha menys temps, ja que creu desacreditat gairebé per la que com més temps estigui poca experiència, creu que ha més prioritats i un nivell jugat brut. Un altre fet que fa jeràrquic més elevat tindrà que es senti d’aquesta forma la persona.
es que la Iris va parlar amb el coordinador a les seves esquenes per tal de quedar-se amb l’aula debatre ni sense poder confrontar-se, i sense tenir en compte l’altre opinió.
Poder La Iris, té el poder ja que fa La Conchi també té una part 5 anys mateixa que realitza activitat la de poder, ja que fora de dintre l’associació ha tingut més d’aquesta associació, per experiència tan tracten usuaris tant compte amb l’aval de amb discapacitat intel·lectual, l’experiència funcionament que té el com en formació de cant. Cal d’aquesta destacar, que com no s’ha activitat en aquest espai i pronunciat docent.
negativament contra l’altre part, sinó que ha estat totalment parcial, i no ha parlat negativament de l’altre part, pel que no ha perdut la credibilitat o la seva opinió no ha degenerat davant del públic com ha succeït en el cas de la Iris.
Valors Principis i Pel que fa els valors i La monitora de cant, és una principis, la monitora de ball persona tranquil·la a la que i es una persona molt segura pretén decidir-ho tot d’una de si mateixa i de tot el que forma en que les dues parts fa, està confiada i creu en el surtin guanyant (relació que realitza i amb el guanyar-guanyar dintre del perquè. A la vegada es una conflicte). És una persona persona impulsiva i que pacífica, davant de problemàtiques que les treballar li tranquil·litzar-se, i agrada amb costa discapacitada ja li gent intel·lectual, i que creu en ells, ja que creu que s’altera fàcilment. Per últim, són iguals que les persones cal destacar que té el amb unes capacitats principi de la justícia molt intel·lectuals molt semblants.
integrat dintre de la seva A més, és una persona amb el persona, però, té un concepte de justícia molt concepte de justícia una semblant amb el de la Iris, ja mica limitat i diferent del de que el té molt interioritzat, la seva companya, ja que encara que en el seu cas, se només s’aplica la justícia l’aplica per a ella, però també per a ella i no per els altres. per els altres, ja que tant ella com la seva companya tenen dret de tenir unes preferències per un tipus d’aulari i pretén comprendre a l’altre persona sense avantposar les seves necessitats davant les altres.
Estils L’estil d’enfrontament de la Contrastant, es pot dir que d'enfrontament Iris és el de “competició”, ja l’estil d’enfrontament de la que busca complir els seus Conchi, és el de objectius sense tenir en “col·laboració” ja que pretén com`te el objectius de l’altre negociar amb l’altre part monitora tal com hem pogut implicada per tal de que cap comprovar quan parla amb de les dues sigui la el coordinar de l’associació perjudicada i poder-se adaptar per tal de poder-se quedar l’una a l’altre tenint uns espais l’aula.
adequats per a realitzar les seves activitats pertinents.
Relació les parts entre La relació entre les parts en un passat era d'indiferència, ja que no havien tingut cap mena de contacte fins al moment que va sorgir el conflicte a pesar de que les dues monitores ja estiguessin realitzant algun curs. En el moment en que entren en un conflicte la relació que hi ha es d'enfrontament mutu i fins i tot de ràbia ja que, les formes de contestar que té la Iris cap a la Conchi.
Procès i com es El conflicte, es podria considerar calent o emergents, degut troba conflicte el a que en el primer cas, en la denominació de “Calent” ja que és un problema actual on es vital per a seguir amb l’activitat habitual de la institució, ja que sense acord o imposició, cap de les dues activitats poden seguir cap endavant i en la denominació de “Emergent”, es causat per la reconeixença del conflicte per les dues parts, però que si no es duu a terme una intervenció o una regulació, pot provocar que acabi explotant del tot 4. Línies d’actuació per la solució/transformació del conflicte Tenint aquest conflicte davant i analitzant-lo, podem determinar unes quantes solucions per a la resolució del conflicte, les quals detallarem a continuació: 1. El primer pas que s’hauria de realitzar vist el problema i el conflicte que hi ha, seria la intervenció d’una tercera part que fos neutral, com un mediador, d’aquesta forma es dona un primer pas cap a la solució, tenint en compte que la negociació entre les dues parts no ha donat cap mena de resultats, tot el contrari, ha agreujat més la situació arribant al punt de les desqualificacions personals o les fal·làcies contra l’altre bàndol.
A través d’aquest primer pas, podríem veure com es va desenvolupant l’activitat, però, llegint i analitzant el cas, hem de tenir en compte alguns factors molt importants de cara a proposar les possibles solucions del conflicte: -Necessitats que han de tenir els espais on treballin i es realitzin les activitats de ball i cant: Pel que fa a l’activitat de ball necessiten un espai tancat, que sigui suficientment ampli per a treballar d'una forma còmoda i segura amb l'usuari, al ser un número d’alumnes, de monitors i de voluntaris bastant elevat els que ens hem de moure i coordinar hi ha d’haver unes condicions òptimes tant físiques com ambientals per a tenir un moviment i amplada desitjables. D’altra banda, la activitat de cant necessiten moure’s una mica per l’espai on actuaran, ja que l’han de coneixer i adaptar-se a ell, a més necessiten el seu propi espai per a organitzar-se i col·locar-se. A més es l’única sala on es la temperatura ambient es pot regular, aquest factor es essencial per a la realització de l’activitat i per a tenir una bona salut del coll i les cordes vocals.
-Disponibilitat del casal de Marianao, concretament l’aula del teatre, està disponible dimarts, dimecres i divendres de 17:00 a 20:30 i tots els dilluns de 17:00 a 21:00, les dues aules amb els ordinadors estan disponibles totes les tardes de 18:00 a 20:30. A més d’aquesta opció també hem de contemplar la opció de poder utilitzar el casal de Casablanca, ja que té algun espai disponible que també tindria els requisits que les dues activitats necessiten, però, amb un petit problema, l’acústica no es la més adient, per tant, podria sortir menys beneficiada l’activitat de cant. L’espai que coincidiria amb les condicions necessàries per a realitzar les activitats seria el del teatre, ja que es bastant gran, aquest té una disponibilitat limitada de dilluns a dijous de 18:15 a 19:45.
Aquest horari no és d’estricte compliment.
Davant d’aquests factors, tenim múltiples opcions per a proposar co a solucions viables davant de la problemàtica: 1. Que una de les dues es realitzi en el casal de Marianao, i l’altre es realitzi al casal de Casablanca. Per a que aquesta opció sigui realment factible, s’hauria de modificar l’horari de l’activitat que es realitzés al casal de Casablanca 15 minuts, si fos la de cant, que es realitzés de 18:45 a 19:45 en comptes de l’horari que s’ha proposat de 19:00 a 20:00. En canvi per a la de ball ja es podria realitzar de 18:30 a 19:30, ja que compleix perfectament l’horari el qual l’aulari del teatre està disponible.
2. Que l’horari de les dues activitats es modifiquin lleument passant de: Horari actual activitat de cant Horari actual activitat de ball de 19:00 a 20:00 a 19:15 a 20:15.
de 18:30 a 19:30 a 18:15 a 19:15.
D’aquesta forma podria ser viable que les dues activitats es poguessin realitzar les activitats dintre del Casal de Marianao sense que l’activitat es vegi gaire perjudicada, i tenint en compte que les dues parts podrien realitzar lleus modificacions(avançar o endarrerir) l’activitat, seria una altra opció viable per a la realització de les activitats, sense que cap dels usuaris sortís perjudicat per haver de desplaçar-se a un altre casal.
3. Que una de les dues activitats passi a realitzar l’activitat dels dilluns al Casal de Casablanca sense modificació de l’horari de l’activitat, i el segon dia al Casal de Marianao, mentre que l’altre activitat la realitzi els dos dies al Casal de Marianao. Seria possible realitzar-ho d’aquesta forma si la Iris cedís, ja que en el cas de l’activitat de cant, s’hauria de modificar l’horari a més de canviar un dels dos dies l’espai de treball.
De les tres propostes de solucions, considero que la més factible és la número 2, ja que d’aquesta forma les dues poden exercir el seu dret d’estar dins l’aula del teatre, i d’aquesta forma poden treballar de la mateixa forma.
A més tenint en compte, que tenen marge en el cas de la Iris d’una hora i poc per davant de la seva classe on aquell espai està lliure, per tant si ho necessités el podria utilitzar, d’altra banda, la Conchi tindria 15 minuts després de finalitzar la seva classe aproximadament per a allargar-se o per a imprevistos o aplaçaments de la classe anterior.
5. Aplicació i valoració del procés de solució/de la transformació del conflicte El conflicte es va dur a terme, i per tant, va haver de venir un mediador per a poder parlar adequadament i intentar facilitar una solució que a les dues parts els pogués convèncer i que anessin a acceptar.
D’aquesta forma, la associació va facilitar una aula per a les mediacions que s’anessin a realitzar. Primerament, el mediador va explicar quines condicions hi havia dintre de les mediacions, com anava a actuar ell, quin rol tindria durant les mediacions i quin procediment es seguiria. Les dues parts acceptaren, i varen començar a exposar la seva versió dels fets calmada i pausadament, durant aquest moment van sorgir alguns punts on estaven d’acord i d’altres que van provocar tensions, ja que les opinions eren contràries, evidentment van poder dir si estaven o no d’acord amb la versió i el perquè, ja que conèixer les dues parts del cas i els punts en comú, són fonamentals. El mediador a més, va utilitzar la tècnica del parafraseig en punts sobretot de disconformitat per tal d’entendre correctament quines eren les opinions de cada part i per tal d’introduir la opinió o el punt de vista de la segona part.
Els sentiments van sorgir a la llum primerament, per part de la Iris, ja que es penedia de com havia actuat amb la Conchi sense conèixer-la, Això, va provocar un punt d’inflexió en la resolució del problema, ja que a partir d’aquell instant totes dues van estar més receptives a l’hora d’argumentar, estar a favor o en contra del arguments de l’altre o justificar les coses, pel que el clima va ser més favorable per a tractar un conflicte laboral com era aquell, que a més, no podia durar gaire més pel fet de que s’havien de finalitzar la planificació per a inaugurar les activitats i tenir un marge suficient per a avisar amb antelació als casals i obrir la oferta de les activitats de cara als pares per a que apuntin als usuaris.
Des d’aquesta perspectiva, les dues parts s’anaven acostant poc a poc a un punt intermig, el mediador intentava que les parts s’anessin aproximant poc a poc a un punt intermig tal com apareix en el text de “Los siete retos” de Dennis Rivers. La escolta activa per part de les dues parts va facilitar que el problema es resolgués d’una forma assertiva, finalitzant pocs dies després amb una solució que no perjudicava a cap de les dues, per tant, havien aconseguir crear una solució de “guanyar-guanyar” dintre dels seus interessos.
La solució final va ser la modificació dels horaris de les activitats un quart d’hora per tal que les dues monitores poguessin utilitzar l’aula amb l’escenari, l’aula del teatre del Casal de Marianao, ja que a cap de les dues li importava avançar les seves classes 15 minuts, i d’aquesta forma beneficiaven als usuaris ja que cap dels dos grups havia d’utilitzar les dues instal·lacions disponibles(una cada dia), beneficiant l’estabilitat de les instal·lacions i facilitant als usuaris una seu fixe de les seves activitats.
6. Conclusions de l'experiència Aquesta experiència i vivència en el cas, ha estat molt satisfactòria per a mi, ja que he pogut acabar de solidificar els coneixements de l’assignatura a travès d’un cas pràctic viscut com a observador. Gracies a això, em fa comprendre que cada casés un mon apart i que, un conflicte no és estàtic sinó que hi ha un moviment constant, i que aquest moviment, pot canviar inesperadament, però que la figura del mediador ha de saber actuar i replantejar la situació per remarcar-la.
Estratègies com la escola activa o el parafraseig, sóc molt útils ja que fan que hi hagi na major inclusió del problema per part de les dues parts, ja que permet observar i interioritzar la posició en la qual es troba l’altre persona i quins són els seus interessos o bé, fins a on podem arribar veient quines confluències i quines discrepàncies hi ha respecte les dues versions. Això pot provocar situacions tan inesperades com la que ha succeït en aquest conflicte, que una de les monitores es penedís i demanés perdó en meitat de la mediació a l’altra, ja que considerava que aquella actuació no havia estat la correcta, i que, a través d’aquesta situació tot fluís ràpidament, interioritzant les emociones de l’altre persona i les seves pròpies.
Tal com he citat anteriorment, considero que el haver realitzat la lectura de “Los siete retos”, ja anomenada anteriorment, m’ha permès poder introduir i veure les parts i les formes de fer d’un mediador quan s’enfronta davant d’un cas real, parlar tranquil·lament, amb un to de veu correcte i facilitant una participació calmada establint una estructura clara a la participació fa que les parts intervinguin d’una forma més oberta. Es vital que les parts estiguin còmodes davant del tractament del conflicte i que sigui totalment voluntari, ja que la relació que hi haurà ser``a molt diferent a la mateixa situació amb uns agents externs que pressionen a les parts, a més cal destacar que la neutralitat del mediador s’ha de fer partícip, ja que una persona imparcial i neutral, no es podrà decantar cap a un dels dos bàndols del conflicte, i els ha de poder tractar d’una manera igualitària sense donar uns beneficis a una part com per exemple podria ser el de donar més temps per expressar-se que no a l’altre o bé la falta de retroacció entre els participants, que no puguin parlar o expressar el desacord envers el comentari o el tema del que està dient alguna de les parts.
7. Bibliografia Rivers, D. (2003) Los siete retos. California: Instituto para la Comunicación Cooperativa.
...