Concepte 7 (2013)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Mètodes, tècniques, fonts i organització del treball periodístic
Año del apunte 2013
Páginas 1
Fecha de subida 25/04/2016
Descargas 2

Descripción

Tots els treballs del curs de Mètodes, Tècniques i Fonts i organització del treball periodístic.

Vista previa del texto

Carla Borràs Mètodes, tècniques i fonts Exercici 7 13/12/2013 LES AGÈNCIES DE NOTÍCIES, UN RECURS PEL PERIODISTA Actualment tot els mitjans disposen d’agències de notícies d’on els prové la major part de la informació dels diversos esdeveniments coberts. Els mitjans busquen tenir la millor cobertura possible, a partir d’elles redactes les seves notícies. Tot i ser un recurs molt útil i vàlid el periodista ha de contrastar la informació amb almenys dues agències.
Són un gran recurs que permet una gran rapidesa i eficàcia en la troballa d’informació.
Fonts personals Pampa Garcia Molina és la coordinadora i cap de redacció de Servicio de Información y Noticias Científicas (SINC), la primera agencia pública d’àmbit estatal especialitzada en informació cinetífica. La periodista madrilenya podria explicar-nos per aquells interessats en periodisme científic de quina manera treballen les agències de notícies especialitzades en seccions. www.agenciasinc.es 91.425.18.20 @pampanilla Gloria Valenzuela és una de les directores del Màster en Periodisme d’Agències produït per la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. La periodista amb la seva gran experiència a les diferents agències a les quals ha format part, com l’agència EFE podria explicar el funcionament intern de les agències a nivell nacional i internacional.
fundacion.master@urjc.es 91.346.71.72 El cap d’informació del diari La Vanguardia digital, Josep Maria Calvet ha estat també col·laborador en diferents mitjans d’àmbit català com la revista “El Temps” o a TV3 en diferents seccions. Gracies a la seva tasca com a periodista podria parlar-nos de la manera amb la qual un diari digital de gran difusió selecciona la informació provinent d’agències. jcalvet@lavanguardia.es www.blogs.lavanguardia.es Fonts documentals AUTORS DIVERSOS. (2009). Agència EFE:20 anys de notícies en català. Barcelona.
Edicions 62.
Aquest llibre recopila els 20 anys d’història de l’agència EFE de notícies en català. Es tracta d’una de les agències de notícies amb més pes d’àmbit nacional i internacional en presència als mitjans de comunicació.
Es tracta d’un article que analitza el predomini de les agències de notícies internacionals sobre els fluxes informatius i la seva vigència en el model comunicatiu.
Frank Gonzalez (2009). Las agencias de noticias internacionales: predominantes e influyentes. Font electrònica [en línea]. Consultat el 12 de desembre de 2013.
http://www.saladeprensa.org/art837.htm L’article següent es tracta d’una aproximació del que pot deparar el futur de les agències de notícies, com estaran al cap d’uns anys, de quina manera evolucionaran, etc @cdperiodismo (2013). El futuro de las agencias de noticias Font electrònica [en línea] http://www.clasesdeperiodismo.com/2013/07/08/el-futuro-de-las-agencias-denoticias/ Consultat el 12 de desembre de 2013.
...