Examen Setembre 2006 (2006)

Examen Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Ciencias Ambientales - 1º curso
Asignatura CCAA
Año del apunte 2006
Páginas 1
Fecha de subida 25/05/2014
Descargas 0

Vista previa del texto

INTRODUCCIÓ A LES CIÈNCIES AMBIENTALS Examen de segona convocatòria, 5 de setembre de 2006 Intenta contestar les 10 preguntes donant respostes completes però breus.
1) L’alzinar es considera el bosc mediterrani mes significatiu. Descriu-ne les característiques principals, així com la importància social. Quins han estat alguns dels seus aprofitaments al llarg de la història? 2) Defineix en que consisteix la connectivitat ecològica.
3) Fes una breu descripció de cinc Parc Naturals de Catalunya. Situació geogràfica i principals característiques.
4) En què consisteix la Xarxa Natura 2000? 5) El castanyer es planta a les muntanyes humides especialment a partir del segle XIX. Per quina raó? 6) Raona quina relació hi ha entre l’ús de combustibles fòssils i el canvi global.
Penses que el carbó s’utilitza ara menys al món que fa 100 anys? 7) Els CFC són gasos que tenen importància ambiental. Per quines raons? Què s’ha fet pel seu control? 8) La ‘transició demogràfica’ es completarà al segle XXI? Quina serà la població humana cap a l’any 2050? 9) Quina relació es diu que hi ha entre la HANPP i la biodiversitat? 10) Els centres Vavilov de biodiversitat agrícola són centres de conservació ex-situ o in-situ? ...