CLASSE 05/02 (2015)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Comunicación Audiovisual - 2º curso
Asignatura Introducció al guió
Año del apunte 2015
Páginas 1
Fecha de subida 17/02/2015
Descargas 2
Subido por

Vista previa del texto

Comentari Pel·licula Cronenberg Entrem a la pel·lícula amb dos personatges en desigualtat (ells saben més que nosaltres). No els sabem ubicar bé.
Mantenim un punt de vista exterior i ens quedem amb un personatge mentre perdem a un de vista. No sabem ben bé que passa però aviat ens trauran de dubtes.
El canvi d’escena es marca molt, perquè hi ha relació entre nena que no veiem com mor però si la nena que crida. L’escena no està aïllada sinó que hi ha una connexió simbòlica. En termes de posada en escena, l’ombra és la metàfora de l’amenaça.
Les accions ens parlen dels personatges. EL noi no vol agafar els cereals perquè és un noi gran, aquest fet simbòlic ja ens parla del personatge.
La introducció pren sentit quan veiem als dos bojos, hi ha una carrega que com espectadors ens comença a preocupar.
A l’escena post policia es molt important la posada en escena. Els personatges estan aïllats.
El punt mig és la mort del gàngster, a la segona part és Joey intentant vivir amb la seva nova situació familiar. D’una manera simbòlica, Vigo Mortensen esta ple de sang com si fos una al·legoria al monstre que li deia a la seva filla que no existia. Després d’aquest punt, és un estrany que viu en un entorn que no el compren i que no sap qui és.
El tercer punt de gir és la trucada que es produeix després de la relació sexual a les escales.
...