Concepte 6 (2013)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Mètodes, tècniques, fonts i organització del treball periodístic
Año del apunte 2013
Páginas 1
Fecha de subida 25/04/2016
Descargas 2

Descripción

Tots els treballs del curs de Mètodes, Tècniques i Fonts i organització del treball periodístic.

Vista previa del texto

Carla Borràs Mètodes, tècniques i fonts Exercici 6 28/11/2013 ELS GABINETS DE COMUNICACIÓ EN EL PERIODISME A l’hora de rebre informació, gran part arriba procedent dels gabinets de comunicació.
Es poden definir com a eines que tenen diversos, mitjans, empreses, majoritàriament privades, periodistes que intenten comunicar, aportar notícies. Són d’una gran utilitat, i credibilitat, tot i que això no vol dir que siguin 100% fiables. Per aquest motiu, el periodista ha de contrastar la informació per assegurar la seva veracitat.
Fonts personals José Maria Piqué Fernández, cap del gabinet de Premsa i Comunicació del President de la Generalitat de Catalunya, és l’encarregat de dirigir la política de comunicació d’ Artur Mas, a més de donar suport i assessorar al president. Amb un passat periodístic a diversos mitjans com el Diari de Tarragona i el Diari Avui podria explicar-nos com funciona la premsa en les grans institucions. premsa.president@gencat.cat 934024600 Berta Ramos Martinez pertany al gabinet de comunicació de la Universitat Rovira i Virgili, els quals tenen uns objectius ben marcats, com socialitzar la informació que genera la comunitat universitària. D’aquesta manera ens podria explicar de quina manera viuen les universitats el periodisme i quin és el seu tractament en els mitjans de comunicació. berta.ramos@urv.cat Telèfon de contacte: 977558006 L’actualment director de comunicació, assumptes públics i responsabilitat corporativa de ING Bank José Maria Palomares és també professor del Màster en Direcció de Comunicació Corporativa. Gràcies a la seva experiència en el món professional podria parlar de quina manera preparen als alumnes per a convertir-se en professionals en un gabinet de premsa. www.josemariapalomares.com @chemapalomares Fonts documentals GARCÍA, Berta. (2009) Gabinetes de comunicación online: claves para generar información corporativa en la red. Sevilla. Comunicación Social.
Aquest llibre mostra com es construeix un gabinet de comunicació online. A més a més, descriu com són els gabinets i els objectius principals que tenen cap a les empreses i/o mitjans als quals aporten informació.
L’article es tracta d’una introducció als gabinets de premsa i defineix quina és la seva funció en relació els emprenedors dividint en tres funcions la seva tasca i la manera amb la qual poden aconseguir èxit. Oscar Sànchez (2012). ¿Que hace un gabinete de prensa para un emprenendor?. Font electrònica [en línea]. Consultat el 28 de novembre de 2013. http://www.eleconomista.es/blogs/emprendedores/?p=2845 En aquest article, l’autora intenta plasma la importància dels gabinets de comunicació en les empreses, incloent també fins i tot 7 raons per les quals els gabinets de comunicació són imprescindibles. Lola García (2011). Gabinetes de comunicación, una herramienta útil y necesaria en la empresa. Font electrònica [en línea] http://www.microsoft.com/business/es-es/Content/Paginas/article.aspx?cbcid=82 Consultat el 28 de novembre de 2013.
...