Convergència digital a la CCMA: l'estat de la qüestió (2014)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Tecnologies de la Informació i la Comunicació
Año del apunte 2014
Páginas 2
Fecha de subida 18/11/2014
Descargas 11
Subido por

Vista previa del texto

2n Periodisme Tecnologies de la Informació i la Comunicació CONVERGÈNCIA DIGITAL A LA CCMA: L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ L’actual responsable de continguts de Mitjans Digitals és Eduard Boet. La digitalització de TV3 s’inicia l’any 1992, però no es fins al 2008 que té lloc un procés d’unificació: 1ª fase (2008-2011)  La redacció del Portal de TV3 s’instal·la a Sant Joan Despí, al costat però no dins de la redacció.
 L’any 2011 es fusionen CCRTV Interactiva i Activa Multimèdia Digital (d’on procedeixen els redactors del Portal) amb TV3.
2ª fase (2013)  La redacció del Portal s’integra a la redacció de TV3: passen a compartir el mateix espai físic. Es proposa un treball col·laboratiu amb equips mixtos.
 Pel que fa als edificis centrals, la ràdio manté el seu a Barcelona i TV3 a Sant Joan Despí. Les delegacions de ràdio i TV també mantenen els respectius edificis.
 Perviuen 3 estructures diferents de comandament.
3ª fase (2013-2014)  El 15 de novembre del 2013 es fusionen les diverses empreses, sorgintne una sola de mercantil. Es mantenen, però, les marques actuals dels mitjans.
2n Periodisme  Tecnologies de la Informació i la Comunicació L’any 2014 s’inicia amb dos interrogants: la potenciació de la presència a les xarxes i l’existència d’una sola redacció multimèdia per a tots els mitjans mentre aquests mantenen les respectives redaccions úniques.
Unificació de corresponsalies La corresponsalia de París, en mans de Joan Carles Peris, fou el primer pas de la unificació de corresponsalies de ràdio i televisió. Recentment s’han obert dues noves corresponsalies adaptades a aquest nou criteri: la de Moscou, en mans de Manel Alías, i la de Buenos Aires, en mans de Joan Biosca. La unificació de la delegació a Madrid s’iniciarà el gener del 2015 a l’edifici de la FORTA, amb Josep Capella com a delegat i Albert Calatrava com a subdelegat.
L’objectiu és unificar locals per tal de rebaixar costos.
Un futur incert La CCMA s’enfronta a un menor pressupost, a una menor plantilla i a l’externalització de producció i de personal, tot i que la publicitat finalment no fou gestionada pel Grup Godó. Cal tenir en compte que els principals ingressos de la Corporació provenen del pressupost públic, en primer lloc; de la publicitat, en segon lloc; i, a continuació, d’altres activitats com el merxandatge o l’externalització de programes.
...