Preguntes i respostes examen GITIC (2015)

Examen Español
Universidad Blanquerna (URL)
Grado Educación Primaria - 1º curso
Asignatura GITIC
Año del apunte 2015
Páginas 3
Fecha de subida 06/03/2015
Descargas 9
Subido por

Descripción

Aquí us deixo algunes de les probables preguntes de l'examen de GITIC ja resoltes.

Vista previa del texto

A continuació, hi ha un seguit de preguntes exemple que poden sortir a l’examen de GITIC (només algunes), a banda de les entrades del blog ja comentat a la classe.
● Per a què faries servir una Webquest? http://catedu.es/cdagua/a_2_webquest/Metodologia_WebQuest.pdf MIREIA: Una WebQuest és una proposta didàctica de treball guiat, que utilitza recursos d'Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques.
Contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza el coneixement, mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte, i conté una avaluació directa del procés i dels resultats. Una eina molt necessària, útil i interessant, que ajuda a l'alumne a ampliar i desenvolupar els seus coneixements d'una manera ràpida, rigorosa, còmode i divertida. Faria servir les WEBQUEST per a ensenyar ls meus alumnes temari de qualsevol assignatura, tant de llengua com de ciències. És una forma d’aprenentatge senzilla i molt visual, que permet la interacció de tot el grup classe. Les webquests es basen en el constructivisme, és a dir, en que els alumnes construeixin el seu propi coneixement a partir dels coneixements propis i previs.
● Relaciona aquest 5 conceptes en una sola frase: Blog, blogosfera, blogger, etiquetes, blocroll Carles: Blogosfera: conjunt de blogs sobre la temàtica de l’educació i la interacció que es produeix entre blocaires i lectors del blog. Un blocaire és aquell que crea i manté actualitzat el seu blog.
Blocroll: llista d’enllaços que té un blog referent a altres llocs. És aconsellable que els blogs tinguin blocroll.
● Relaciona aquests 6 conceptes en una sola frase: Recordar, comprendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear JULEN: La Taxonomia de Bloom és un llistat de les habilitats i processos del pensament (recordar, comprendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear) que poden aparèixer en les tasques escolars.
● Enumera 3 eines 2.0 treballats a classe i digues per què són considerades eines 2.0? Fran ○ ○ ○ Voki Blog Animoto Es consideren eines 2.0 perquè permet interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc.
● Justifica la utilització dels blogs en un entorn educatiu CARLES: El blog dins d’una escola serveix perquè els nens puguin fer treballs col·lectius, per treballar amb projectes, per penjar i veure videos o fotos d’ells.
Com a mestres hem de saber demanar la informació per tal que els nens utilitzin Internet com un mitjà i no com a un fi. També hem de donar sentit didàctic a youtube,.. perquè les eines en si no són dolentes, però se’n fa un mal ús.
● Diferencia entre un Site i un Blog Carles: la diferència ve donada per la manera de mostrar la informació. En el blog les primeres entrades queden les últimes, hi ha una cronologia inversa, mentre que en llocs de web de google distribueix la informació en els apartats que nosaltres volguem. Site eina 1.0, Blog eina 2.0.
● Quina eina faries servir per editar un vídeo? Justifica la teva resposta Carles: Animoto, una eina 2.0, ja que ens permet interactuar amb altres usuaris al ser una eina 2.0 Movie Maker ● Coneixes algun repositori de recursos i materials digitals per a la PDI? Quin? Si, Alexandria és una biblioteca de recursos per a l’aula, preparats per altres mestres. Els materials es poden redissenyar o personalitzar. Aquest tipus de repositori o arxiu és un lloc web on els mestres hi pengen “notebook” creats per ells mateixos, i ofereixen una altra possibilitat als mestres en la realització de les classes.
● Per què hem de respectar l’autoria i les fonts de referència? JULEN: És un tema d'importància cabdal pel funcionament d'aquest sistema. Cal sempre respectar l’autoria de tot el material que hi ha a la xarxa i citar l'orígen.
● Explica el concepte Content Curation.
JULEN: És l'activitat de filtrar, agrupar i compartir els continguts sobre un tema que es troben a la xarxa. Exemple: Scoop.it ...