L’”EFECTE SCROLL” A LA INFORMACIÓ (2016)

Resumen Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 3º curso
Asignatura Gèneres i Formats Audiovisuals Multimèdia
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 23/03/2016
Descargas 36
Subido por

Vista previa del texto

GÈNERES I FORMATS AU DIOVISUALS I MULTIMEDIA – MARIA LÓPEZ MOYA L’”EFECTE SCROLL” A LA INFORMACIÓ – EVA DOMÍNGUEZ Quan vàries imatges situades in diferents capes es mouen a diferents velocitats es crea una il·lusió de profunditat. Això s’anomena “efecte parallax o paisatge”.
Aquest efecte unit a l’scroll de la pàgina ha impulsat una tendència que també ha arribat a la informació.
Per exemple: Al reportatge Glitter in the dark sobre Natasha Khan, cantant i compositora brit{nica, a les imatges, la cantant, canvia de posició a mida que l’usuari baixa la pantalla verticalment. D’aquesta manera el contingut ja no és est{tic, sinó que apareix o canvia segons el moviment per la pàgina.
Al reportatge Killing Linkoln, l’scroll també és moly important ja que mentre avança el reportatge es pot anar consultant tot tipus de material audiovisual. Està estructurat també verticalment, seguint els fets cronològics.
Les animacions infogr{fiques també utilitzen l’scroll com a eina molt important, alguns exemples són: What goes in and out of Hydraulic Fracturing, i Every Last Drop.
L’scroll és una tendència de moda que deixar{ pas a una altra a mesura que es vagin explorant les possibilitats creatives de HTML5, CSS3, JQiery, Jonson i altres llenguatges i llibreries.
...