TREBALL HISTÒRIA ACTIVITAT 3 DOCUMENTAL I STORYTELLING (2015)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Maestro en Educación Primaria - 3º curso
Asignatura Didàctica de la història
Año del apunte 2015
Páginas 8
Fecha de subida 14/07/2017
Descargas 0
Subido por

Descripción

Treball història activitat 3 sobre documental amb movie maker i storytelling.

Vista previa del texto

ACTIVITAT 3: FEM UN DOCUMENTAL DE LA GUERRA CIVIL! La fam, la crua realitat de la Guerra Civil Sergio Bayo, Gerard Bros i Arnau Mogas Grup 9A Didàctica de la Història Tània Martínez Gil Curs 2015-2016 UB grau de Mestre d’Educació Primària ÍNDEX Pàg.
Tema del treball 1 Sinopsi del documental 1 Storyboard 2 Bibliografia i Webgrafia 6 1.TEMA DEL TREBALL En el nostre documental ens hem volgut centrar en l’alimentació durant la Guerra Civil, més concretament en la fam. Creiem que és un tema que afectava a la vida quotidiana de la majoria de persones durant aquella trista època i que és important treballar.
Tots havíem escoltat històries en referència a aquest tema i nosaltres volíem endinsar-nos i aprofundir-lo, pensem que és rellevant per conscienciar a la societat d’avui en dia que potser a vegades ens queixem i no valorem prou el que tenim, observant i entenent que moltes persones durant aquells anys havien de buscar-se la vida dia rere dia per poder alimentar-se i passaven molta gana, a diferència de l’època actual on per problemes que hi hagi no hi ha la problemàtica alimentària d’aquells anys.
Per tot això, hem escollit aquest tema, volem reflectir amb fonts audiovisuals i fonts escrites aquella crua realitat, aportar testimonis reals de l’època que provoquen que encara ens posem més en la seva pell i entenguem com eren de difícils aquells anys.
2.SINOPSIS DEL DOCUMENTAL El documental vol transmetre des de la primera persona d’un testimoni com era la vida durant la guerra civil. Es centra en l’alimentació que hi havia en aquesta època, ja que a part de les víctimes de guerra, també hi havia moltes víctimes per malalties i per fam. L’aliment era un bé escàs en aquella època, un bé que moltes vegades no el valorem com cal i que s’hauria de fer, ja que arreu del món moltes persones passen gana cada dia.
Facultat de Formació del Professorat Departament de Didàctica de les Ciències Socials Professora: Tània Martínez Gil. Despatx: 117 tania.martinezgil@ub.edu DIDÀCTICA DE LA HISTÒRIA. CURS 2015/2016 Noms: Sergio Bayo, Gerard Bros i Arnau Mogas 3. STORYBOARD DEL DOCUMENTAL Sequència Recurs Guió 1 Opening Temps Century 26’’ Fox https://www.youtube.com/watch?v=0qDdYlyLRoI 2 Portada amb dos família 6’’ nens famèlics.(Música: Wiz Khalifa. See you instrumental) http://www.historiasiglo20.org/HM/2-4.htm again 3 Franco i els seus 5’’ seguidors.(Context) .(Música: Khalifa.
Wiz See you again instrumental) http://divisionpanzer.com/17-de-julio-de-1936/ 4 de 1’ 08’’ Testimoni Vicente amb Barrasa font escrita corresponent.
(Música Beethoven. Sonata claro de luna) 5 Font audiovisual 46’’ sobre la realitat de la fam.
Yann Comptine autre été) https://www.youtube.com/watch?v=lND4PJwwnU0 (Música: Tiersen: d’un 6 Cartell publicitari: 5’’ ¡CAMPESINO! El fruto serà tuyo con la victoria. (Música: Yann Tiersen: Comptine d’un autre été) 7 http://revistapaparruchas.blogspot.com.es/2012/04/expo sicion-virtual-de-carteles-de-la.html Fotografia antiga de 5’’ Vicente Barrasa (testimoni real) (Música: Adele: Someone like you instrumental). 8 Entrevista a Vicente 31’’ Barrasa (testimoni real) sobre la seva alimentació durant la guerra civil) (Música: Adele: Someone like you instrumental). 9 Entrevista a Vicente 1’ 23’’ Barrasa (testimoni real) sobre la seva alimentació durant la guerra civil) (Música: Adele: Someone like you instrumental). 10 Cita Vicente: había “Si 4’’ comida se comía, y si no había comida, pues no se comía.” (Música: Adele: Someone like you instrumental). 11. Pregunta de reflexió: 5’’ I ara volsatres valorareu els aliments que teniu? (Música: Adele: Someone like you instrumental). 12. Crèdits finals. 6’’ (Música: Adele: Someone like you instrumental). 4. BIBLIOGRAFIA I WEBGRAFIA https://www.youtube.com/watch?v=0qDdYlyLRoI http://www.historiasiglo20.org/HM/2-4.htm http://divisionpanzer.com/17-de-julio-de-1936/ https://www.youtube.com/watch?v=lND4PJwwnU0 http://revistapaparruchas.blogspot.com.es/2012/04/exposicion-virtual-de-carteles-dela.html ...

Tags: