Examen Gener 2005 (2005)

Examen Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Ciencias Ambientales - 1º curso
Asignatura CCAA
Año del apunte 2005
Páginas 1
Fecha de subida 25/05/2014
Descargas 0

Vista previa del texto

EXAMEN INTRODUCCIO A LES CCAA 26 de gener 05 De cada una de les dues parts cal triar 5 preguntes. En total has de fer 10 preguntes. Pots fer servir llibres i apunts. Escriu però amb les teves pròpies paraules.
Joan Martínez Alier 1.La noció de “capacitat de càrrega”, és aplicable a l’espècie humana? Raona la teva resposta.200p.
2.Al segle XX la població humana va augmentar 4 vegades, no és així? Quin augment et sembla que va tenir el consum de carbó mineral? Podem parlar realment a nivell mundial d’un canvi radical del sistema energètic en el segle XX? 300p.
3.La paraula Smog vol dir somke + fog. Compara l’smog de Londres fins el 1952 amb l’smog fotoquímic de Los Angeles. 100p.
4.A Catalunya fa uns anys érem 6 milions, ara en som gairebé 7. En Pasqual Maragall està content, i tu? Quins canvis et sembla que hi ha hagut en les variables demogràfiques ( mortalitat, natalitat,...)? Dóna xifres plausibles. 200p.
5.Explica si la HANPP a Catalunya augmenta o baixa, i per quines raons al teu parer, i amb quines conseqüències, 100p.
6,L’origen de les plantes conreades segons Vavilov, i la conservació ex-situ i in-situ de la biodiversitat agrícola 200p.
7.Quins objectius de reducció de quins gasos, i per a quins països, preveu el protocol de Kyoto sobre l’increment de l’efecte hivernacle? Els CFS estan inclosos? Si o no? Per què? 200p.
Martí Boada 1.Els tres nivells de biodiversitat son: ecològica, biològica i genètica, caracteritza cada un d’ells.
2.Descriu algunes de les principals manifestacions del Canvi Global? 3.Quines son les vies per a realitzar una gestió forestal sostenible? 4.Raquel Carson. Comenta el personatge i cita la seva obra principal.
5.Què és un Parc Natural i què és un Parc Nacional? Quins son els Parcs Naturals i els Parcs Nacionals que hi ha a Catalunya? 6.Avui a Catalunya i a Europa es parla molt de les invasions biològiques, una amenaça a la biodiversitat. Dóna un parell d’exemples.
7.Agenda 21. D’on arrenca. Quins objectius formula, com s’estructura.
...