7. Experiències Enriquidores de l'Usuari (2014)

Resumen Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Estructura periodística en multimèdia i interactius
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 23/10/2014
Descargas 50
Subido por

Vista previa del texto

Qué es Web 2.0. Patrones del diseño y modelos del negocio para la siguiente generación del software Tim O'Reilly 7. Experiències Enriquidores de l'Usuari Web 2.0 Patrons de disseny 1. La llarga cua (The long tail). Els llocs web petits constitueixen la gran majoria del contingut d'Internet -> els sectors reduïts constitueixen la gran majoria de les possibles aplicacions d'Internet. Per tant: cal treure avantatge de l'ús de l'autoservei del client i la gestió algorítmics de dades per arribar a la web sencera.
2. Les dades són el següent Intel Inside: Les aplicacions cada cop es basen més en les dades.
Per tant: per obtenir avantatge competitiu cal buscar ser propietari d'una font de dades única i difícil de reproduir.
3. Els usuaris afegeixen valor: La clau de l'avantatge competitiu és el grau en el qual els usuaris afegeixin les seves pròpies dades a les quals ja s'ofereixen. Per tant: cal no limitar l''arquitectura de participació' al desenvolupament del software i implicar els usuaris en l'addicció de valor a l'aplicació.
4. Externalitats de la Xarxa per defecte: Pocs usuaris afegiran voluntàriament valor a l'aplicació. Per tant: cal establir els paràmetres per defecte de manera que l'agregació de dades sigui conseqüència de l'ús de l'aplicació.
5. Alguns drets reservats: La protecció de la propietat intel·lectual limita la reutilització i impedeix l'experimentació. Per tant: cal dissenyar per ser 'hackejats' i 'resmesclats'.
6. La beta perpètua: Les aplicacions ja no són software, són serveis web. Per tant: cal involucrar els usuaris com provadors de l'aplicació en temps real i dissenyar el servei de manera que es pugui saber com utilitza la gent les noves funcionalitats.
7. Cooperar, no controlar: Les aplicacions Web 2.0 es construeixen a partir d'una xarxa de serveis de dades que cooperen. Per tant: cal oferir interfícies de web services i sindicació de continguts, i reutilitzar els serveis de dades d'altres.
8. Software no limitat a un únic dispositiu: Cal dissenyar l'aplicació des del principi per integrar serveis a través de dispositius portàtils, Pcs i servidors d'Internet.
...