PEA - Classe 10/02/2016 (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Producció i expressió audiovisual
Año del apunte 2016
Páginas 3
Fecha de subida 24/04/2016
Descargas 42
Subido por

Descripción

PEA - Classe 10/02/2016

Vista previa del texto

Producció i Expressió Audiovisual Gerard Escaich i Folch 1 Producció i Expressió Audiovisual Gerard Escaich i Folch 10/02/2016 Examen: 30% — 4 de maig Treball Reportatge: 20% Pràctiques (6) Ràdio i TV: 50% 3,5 nota mínima per fer mitja (teoria i pràctiques) GÈNERES Gènere: Classe natural o establerta convencionalment a què pertany una cosa segons les seves qualitats essencials. Els diferents gèneres musicals: ballada, concert, oratori, etc. Gènere descriptiu, narratiu. Ésser una obra bona dins el seu gènere. Gènere cinematogràfic. Gènere periodístic.
Noticia: Patrons de comportament que s’esperen, tenen un ampli consens per part de la gent que treballa en periodisme (productors) i també l’audiència (receptors) Forces del gènere, no només ajuden a la producció sinó també que els espectadors els coneguin aleshores produeixen expectatives. Partir del fet que l’audiència d’aquesta peça de coneixement previ que espera ser satisfet.
Periodista: Aquell que explica alguna cosa significatiu que té relleu social, a molts usuaris per mitjà de diferents canals d’una institució dedicada a explicar fidelment la veritat a un públic ampli.
La noticia ha de ser concisa i per a ser-ho ha d’explicar coses que podem acotar bé. La notícia és el genere periodístic indicat per donar informació per explicar veritats concretes. És un gènere que grinyola si es vol aplicar a processos més llargs.
A la premsa les notícies solen tenir més espai que a la ràdio i a la televisió que l’espai és més limitat. A la ràdio es fa servir la “cita “in voce””. A diferència de la premsa escrita, l’autor d’una crònica a la ràdio o a la televisió pot estar acompanyat amb cites d’altres persones. En canvi a la premsa escrita sempre ho escriu el periodista.
Ús d’usos de puntuació a les notícies radiofòniques només es fan servir els punts i les comes; cometes i tot això no s’aprecia. Ens hem d’adaptar a les necessitats i les característiques que té el mitjà de comunicació que fem servir. Si sóc periodista de televisió haig de saber utilitzar unes imatges per explicar quelcom mentre faig servir les paraules per explicar altres coses.
Factual — Fets: Els gèneres poden ser més factuals o menys. Han de donar la descripció del fet.
Monòleg — Només intervé una persona Diàleg — Combinació de comentaris Opinió Notícies radiofòniques 1. Notícia radiofònica estricta: Només apareix la veu del periodista que redacta i emet la notícia en antena.
2. Notícies amb cites “in voce”: Hi ha el locutor periodista i apareix algun testimoni amb la seva veu un fragment de frase que té relació.
2 Producció i Expressió Audiovisual Gerard Escaich i Folch 3. Notícia amb entrevista: Sent notícia, la major part de la seva duració la protagonitza el periodista, però també escoltem a un testimoni amb la pregunta que se li fa i la seva resposta. Sol ser molt breu.
Tot el treball periodístic és un treball de missatges, el producte que produïm els periodistes són missatges, que són narracions; i aquestes es construeixen a partir de llenguatge. Naturalment aquest llenguatge em pot servir per donar la meva opinió o per explicar fets. Quan pretenc fer un missatge factual l’objectiu que m’haig de posar és que no es notin les meves opinions, i donar una visió lo més fidel possible a la realitat.
3 ...

Tags: