Tema 2. Geografia Turística Mundial (2014)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Turismo - 1º curso
Asignatura Geografia
Año del apunte 2014
Páginas 23
Fecha de subida 15/11/2014
Descargas 32
Subido por

Descripción

El turisme a escala mundial, dades. De cada continent del món: fisica, política, climes i turisme de cada zona.

Vista previa del texto

Roger Sunyer i Ané 2. GEOGRAFIA TURÍSTICA MUNDIAL 1 El turisme a escala mundial El turisme internacional: és el que creu fronteres (les estadístiques no inclouen el turisme intern). Té una tendència de creixement en les arrivades turístiques internacionals. En 20 el turisme internacional s’ha multiplicat per 2, i els ingressos per 3. Al 2013 hi ha hagut 1087 milions d’arrivades turístiques.
Europa és el lider recepctor; tot i que ultimament com que van creixenet àfrica i asia es van equivalnt. [Sempre amb el líder  Europa ; el pastís es va fent gran].
1 Roger Sunyer i Ané A l’estiu és quan hi h ala majoria de viatges (ja que la majoria de la població viu a l’hemisferi nord).
Els motius del turisme internacional són: 1.
2.
3.
4.
52 % - Oci i vacances 27% - VPA, Salut, Religió 14% - Negocis i motius professionals 7% - No especificats.
Els mitjans de transport utilitzats són: 1.
2.
3.
4.
52 % - Via aèria 40 % - Carretera 6 % - Via navegable 2 % - Ferrocarril PRINCIPALS PAÏSOS RECEPTORS (arribades en milions de turistes al 2012): 1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
França (83) EUA (67) Xina (57.7) Espanya (57.7) Itàlia (46.4) Turquia (35.7) Alemanya (30.4) Regne Unit (29.3) Rússia (25.7) Malàisia (25) PRINCIPALS EMISSORS (d’on venen els turistes en milions– emissors): 1.
2.
3.
4.
5.
6.
Europa Àsia i el pacific Amèriques Orient Mitjà Àfrica Origen no concret INGRESSOS PER TURISME INTERNACIONAL: 2 Roger Sunyer i Ané 2 Europa 2.1 Europa Política  Hi ha la UNIÓ EUROPEA (UE) on hi ha 28 països adherits. (Croàcia és l’útlim) 3 Roger Sunyer i Ané  Espai shengen: circular lliurement per aquests països sense fronteres (Noruega, Islàndia i Suïssa ho son sense ser de la UE- en canvi Regne Unit i Irlanda sond e la UE i no hi son..
 Zona €.
2.2 Europa Física    Predominen les planes Rius importants: volga, danubi, thames, Rhin, Po i Loire.
Muntanyes importants: Alps, Pirineus, Caucas,Serralada Escandinada, Carpats, Urals.
4 Roger Sunyer i Ané 2.3 Climes d’Europa 2.4 El turisme a Europa La gran majoria de turistes del mon van a la part mediterrània (534 M).
5 Roger Sunyer i Ané 2.4.1 Europa Mediterrània Portugal, Espanya, França (llenguadoc, provença, camarga, cannes, Niça i Monaco), Itàlia (sobretot costes- molt intenes a gènova, Florència, Pisa, Toscana, Roma, Nàpols; el sud es menys turistic; costa de l’adriàtic- rimini i venècia), costa dálmata (Croàcia i Montenegro), Grècia (Corfú, Atenes – molt cultural, destaquen molt les illes del mar egeu), Turquia (Estambul, península d’anatolia, trascia, capadosia), Mar Negre (costa de bulgària i Romania – sol i platja -), Mediterrania oriental.
- TURISME MEDITERRANI INSULAR 6 Roger Sunyer i Ané 2.4.2 Europa Atlàntica Nord de Portugal (Lisboa – cultural-, oporto, la majoria es de costa, fatima es religios), Espanya Nord, França Atlàntica (Paris, Versalles,, Eurodisney, Lyon, Tolouse, Burdeox, Cascassone, Costa entre handaya i Brest, la Rachelle, la Bretanya, Mont Saint Michelle, castells del Loire, Futuroscope, Alsacia – estrasburg, cultural -), Alemanya (sobretot la xota del rin com Frankfurt, Colonia, Selva Negra), Luxemburg (molt poc turistic), Bèlgica (sobretot de negocis- bruseles-, cultural a bruixes, enveres i gante), Holanda (Amsterdam es molt turística, Halaya i Rotterdam), Regne Unit (Londres és la principal destinació Europea, Southampton, Gales, Manchester, Escòcia- edimburg, Glasgow, highlands, llac Ness, costes i illes, Irlànda del Nord) , Irlanda (Dublin).
7 Roger Sunyer i Ané 2.4.3 Europa Alpina 2.4.4 Europa Nòrdica 8 Roger Sunyer i Ané 2.4.5 Europa Central i de l’Est 9 Roger Sunyer i Ané 3 Amèrica 3.1 Amèrica del Nord 3.1.1 Amèrica del nord Politica EUA i Canadà. EUA te 51 estats.
3.1.2 America del nord Fisica 10 Roger Sunyer i Ané 3.1.3 Climes d’ Amèrica del Nord 3.1.4 Turisme a America del Nord 11 Roger Sunyer i Ané 3.2 Amèrica central i el Carib 3.2.1 Polític 3.2.2 Físic 12 Roger Sunyer i Ané 3.2.3 Climes 3.2.4 Turisme Mèxic (centre i els voltants es molt cultural amb patrimoni histori, selva, costa d’acapulco; la destinació mes coneguda es la península de yucatan – Cancun, Ribiera Maya i la baixa california – turismo de sol i platja), Costa Rica, Cuba, Rep. Dominicana, Puerto Rico i Jamaica.
13 Roger Sunyer i Ané 3.3 Amèrica del Sud 3.3.1 Política Colombia, Venezuela, Guayana, Surinan, Guayana Francesa , Brasil, Equador, Perú, Bolivia, Paraguay, Uruguay, Argentina i Xile.
3.3.2 Fisica Grans planes (sobretot a les amazones), muntanyes (Andes, Massis de les guayanes, al brasil hi ha molts altiplans).
Rius: Amazones, Orinoco i Paranà.
14 Roger Sunyer i Ané 3.3.3 Climes Salvàtic, Sabana, Xines, desserts, un mini tros de oceànic, i a Santiago de chile mediterrani.
3.3.4 Turisme És una regió poc turística, ara bé Argentina i Brasil són el sliders (per ser tants grans tenen molts pocs turistes) ja que están lluny i no han potenciat el turisme.
Andes (Molt cultural – machu pichu-), Brasil Atlàntic (platges -> rio i recife; Sao Pablo i Rio de Janeiro), Rio de la Plata (Buenos Aires, punta del este i mar del plata), Amazonia (molta natura i molt dispers), El salt de l’angel, els parcs naturals15dels Andes.
Roger Sunyer i Ané 4 Àfrica 4.1 Política Com que nomes calen els famosos: Nord: Marroc, Algèria, Tunissia, Libia, Egipte.
Sud: Senegal, Etipoia, Somalia, Kènia, Tanzània, Sudàfrica, Zimbawe, Botswana i Madagascar.
4.2 Africa Fisica Muntanyes (Atles, massis etipoic, regió dels grans llacs (kilimanjaro) i vall del rift).
Rius: Nil, Niger, Congo. Deserts.
16 Roger Sunyer i Ané 4.2.1 Climes 4.2.2 Turisme a Àfrica 17 Roger Sunyer i Ané Àfrica del Nord é son hi ha els principals països turistics; i al sud en canvi pràcticament no hi ha turisme.
La majoira son turistes europeus. És bastant sol i platja.
Marroc (platges, ciutats culturals- Casablanca, Rabat i sobretot Marrakech), Algèria (no hi ha tant turismo internacional ja que no el promou i es força tancat), Resta (cabo, Dakar, Laos, Pretoria, Johanesburg…), Espais Naturals ( Kenia, Tanzania – safaris-, gràcies a la seva natura és bastant turismo d’aventura), la regió de l’índic (molt turística – Madagascar, moltes illetes com maurici, reunión…- son especial ser natura i platges- shiesels…).
18 Roger Sunyer i Ané 5 Àsia, Orient Mitjà i el pacífic 5.1 Política 5.2 Fisica Golf pèrsic, mar de la xina meridional, oceà pacific i mar del Japó.
Relleu: Anatòlia (muntanyes d’Iran), Himalaia (muntanyes mes altes del planeta, regió del tibet), moltes illes volcàniques (Japó, indonesia).
Rius: Ganges, Brahmaputra, Mekon… 19 Roger Sunyer i Ané 5.3 Clima Son molt extrems: del fred polar al clima tropical. Només hi ha clima continental a la Russia Asiàtica.
5.4 Turisme ORIENT MITJÀ: Egipte és el líder turistic (tot i que ha baixat per la revolta), Aràbia Saudita (gràcies a la Meca), Jordània (molt cultural), Libia i Iran (no en tenen), Oman (no hi ha dades), Palestina (molt poc turismo a causa dels conflictes), Qtar (està augmentant moltissim), Síria a baixat de cop a 0 a causa de la guerra.
20 Roger Sunyer i Ané ASIA i EL PACIFIC: Xina és el líder, Tailandia i Malàsia, Corea del Sud, Singapur, Taiwan, Japó, Vietnam, India.
Aquests son els mes importants; la resta no tenen pràcticament turisme.
21 Roger Sunyer i Ané ASIA ORIENTAL: Pekin, Makao (com unes vegas) SUD-EST ASIÀTIC: Bangkok, la illa més important es la de Bali (sol i platja).
22 Roger Sunyer i Ané OCEANIA: Hi ha austràlia i molts micro-estats i colonies. Les principals ciutats d’austràlia estan ala costa de l’est. La resta d’arxipèlafs son molt petits com Fiji, polinèsia Francesa...
Poc turistes tot i que te molts benefis pel turisme, ja que els pocs que venen gasten molt i si estàn molt temps. Australia es el princiapl destí. Nova Zelanda i Illa de Guam tambñe i la resta molt pocs.
23 ...