2a Activitat. Fonaments de l'Empresa (2016)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad de Girona (UdG)
Grado Economía - 1º curso
Asignatura Fonaments de l'Empresa
Año del apunte 2016
Páginas 2
Fecha de subida 16/03/2016
Descargas 2
Subido por

Descripción

2a Activitat de l'assignatura de Fonaments de l'empresa que reben els alumnes de 1r de Economia, ADE i les seves respectives dobles titulacions.

Vista previa del texto

LA DECISIÓ D’EN MET 1 El dilema den Met és l’elecció d’un local de restauració, i té tres opcions. El primer local es tracta d’un local de tapes destinat alvent que el visita a les nits del cap de setmana (de dijous a diumenge). El segon es tracta d’un establiment de menús-diaris destinat a les persones que per motius de feina han de dinar fora de casa, i per les famílies que surten a menjar a fora els caps de setmana per oci. La tercera opció es tracta d’un local de degustació per a gourmets de la comarca amb una renda mitjana-alta.
A l’hora d’escollir un establiment, hem dividit les decisions en dos tipus, decisions externes i internes referents al local.
 Com a decisions externes, hem valorat els següents punts: 1. Analitzar la competència que hi ha als voltants del local.
En aquest punt volem saber els restaurants que hi han al voltant de la zona on voldríem posar el restaurant, de quin tipus són aquests restaurants i les característiques d’aquests, per així poder estudiar si podria tenir beneficis un nou local.
El mètode per trobar la informació en aquest cas, seria visitar els locals veïns, i analitzar els la seva situació i les característiques del local.
2. Accessibilitat al local.
En aquest apartat analitzem la facilitat dels clients per accedir al nostre local (carreteres, transport públic, pàrquing, ...), i si tenen les facilitats suficients per estacionar el seu vehicle.
La manera de saber l’accessibilitat és passejant per la zona del local i estudiar les infraestructures i carreteres pròximes que ens ofereix la zona.
3. Ubicació En referència a la ubicació, ens agradaria saber quines institucions són les que predominen i envolten la zona. D’aquesta manera podríem decidir amb més facilitat quin local és més adequat depenent el públic que el freqüentaria.
En aquest cas s’ hauria d’estudiar quines són les empreses que envolten el local i conèixer la classe de treballadors que tenen, per així fer una aproximació i d’alguna manera conèixer les rendes que poden tenir els nostres clients.
 Com a decisions internes, hem tingut en compte els següents termes: 1. Preu de les matèries primeres En aquest punt valorarem el cost de les matèries primeres en conseqüència de la nostra elecció a l’hora d’escollir quin tipus de restaurant, ja que hi hauran diferències en la nostra oferta de plats i els seus respectius preus.
Per saber això hauríem de posar-nos en contacte amb les diferents empreses distribuïdores d’aliments i productes, per així poder contrastar preus per escollir la millor opció en relació qualitat-preu.
LA DECISIÓ D’EN MET 2 2. Treballadors El primer que hem de tenir en compte en aquest punt són les dimensions i característiques del local, ja que depenent d’aquestes condicions haurem de contractar un tipus i una quantitat de personal determinats.
3. Lloguer Primerament, una vegada haver escollit quin tipus de restaurant, buscarem un local adequat i una vegada escollit, hem de saber el preu de lloguer i valorar si aquest preu és l’adequat pel local que ens ofereixen i si podrem tenir gaire benefici , a la llarga, depenent l’escolliment del restaurant.
Per obtenir aquesta informació hauríem de posar-nos en contacte amb la persona o institució encarregades de llogar l’establiment.
4. Costos fixos Finalment en els costos fixos, caldria analitzar el local i determinar quins serveis s’adeqüen millor a les nostres necessitats i pressupost.
Per obtenir aquesta informació cal contactar amb cada una de les companyies encarregades d’aquests costos fixos i contrastar les diferents tarifes que ens proposen.
Pau Feixas Alejandro Fernández Eric Corominas ...