SCTP i SIP (2014)

Apunte Español
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería Informática - 3º curso
Asignatura Xarxes i Protocols de Comunicació
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 11/06/2014
Descargas 0

Descripción

SCTP i SIP

Vista previa del texto

Daniel Martinez Heredia XARXES I PROTOCOLS DE COMUNICACIÓ RESUM EXECUTIU SESSIÓ 19 A la sessió 19 hem après sobre SCTP i SIP SCTP Stream Control Transmision Protocol (RFC 2960), per transportar senyalització de trucades orientat a centraletes. Establir una associació (emparellament) per fer varis fluxes de dades amb establiments, en paral·lel, de manera que té varis camins i tots garanteixen les dades.
MULTIHOMING: poder tenir més d’un camí per arribar als llocs =MULTITHREATS TCP Orientat a connexió Garantia de dades + lent (repeticions) Estacionament a 3 bandes Finestra lliscant Envio bytes, si es massa gran truncate 1 camí Seqüència ordenada UDP No orientat a connexió No garantia de dades + ràpid No estacionamen a 3 bandes No finestra lliscant Envia missatges.
Varis camins No ordre SCTP Orientat a associació Garanteix Dades + lent Establiment a varies bandes Finestra lliscant Envia missatges (CHUNKS) llistes molt llargues de dades.
Varis camins (MULTIHOMING) Seqüència ordenada El SCTP no funciona, perquè els aparells entre mig de dos terminals, no parlen SCTP.
HEARTBEAT li envia una petició petita per saber si les coses van bé. SCTP ho utilitza per comprovar que tots els camins estan bé.
Per la seva versatilitat després s'ha proposat utilitzar-lo en altres àrees, com per exemple per transportar missatges del protocol SIP entre altres.
SIP(Protocol d’Inici de Sessions) Inicia una sessió entre dos terminals. Part de registre, senyalitzar i RTP/RTCP, el proxy no parla RAS sinó SIP. El protocol SIP és un protocol de senyalització, és a dir, SIP no transporta àudio ni vídeo La comunicació SIP es realitza entre el que es denominen "Agents d'Usuari SIP" comunament conegut com "usuari SIP", "Servidors de Registre" també conegut com "SIP Server" i "SIP Proxy" també conegut com "SIP Proxy" - Usuaris SIP :Un usuari SIP pot ser una aplicació de missatgeria , un telèfon IP , i en general qualsevol dispositiu que sigui compatible amb SIP i que tingui la capacitat de " registrar " amb un compte SIP . Els usuaris SIP reben una URI formada per " usuari" @ " domini " on el camp domini es correspon amb el Servidor SIP on es troba registrat .
- Servidor SIP :Un servidor SIP és una aplicació que permet crear i gestionar comptes SIP i permetre que els usuaris SIP " registrin " emmagatzemant l'adreça IP on han d'accedir per realitzar la comunicació amb aquest usuari .
- Proxy SIP :Un Proxy SIP és una aplicació que permet que qualsevol usuari SIP enviï una ordre a un altre usuari SIP .
Quan dos usuaris SIP volen parlar entre si , cal : - Dos usuaris SIP ( 100 @ domini i 200 @ domini ) - Un servidor SIP on es registraran els dos usuaris - Un proxy SIP per enviar els paquets necessaris des d'un dels usuaris a l'altre per començar a establir una comunicació .
Un cop establerta la comunicació, l'enviament dels paquets streaming d'àudio i vídeo es realitza únicament i exclusivament entre l'aplicació registrada com 100 @ domini i l'aplicació registrada com 200 @ domini.
En aquest cas , l'usuari 100 @ domini també podria iniciar la comunicació introduint l'usuari 200 @ direccióIP on " direccióIP " seria la que tingués aquest usuari en aquest instant.
...