Apunts tema 6 TIC (2015)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura (TIC) Tecnologies de la Informació i la Comunicació
Año del apunte 2015
Páginas 2
Fecha de subida 12/02/2015
Descargas 12
Subido por

Vista previa del texto

Tecnologies de la Informació i la Comunicació 6. EL DISCURS DE LA SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ Societat de la informació: és un projecte polític que treballa sobre els eixos de la competitivitat i el creixement econòmic. I en aquests eixos la paraula clau és la informació  el que ens farà créixer i el que ens farà competitius és la informació, les dades, l’intangible.
Estadi de desenvolupament social caracteritzat pel rol central del coneixement en l’estructura social, política i econòmica i la capacitat de processament i intercanvi ràpid i a distància de la informació.
- La informació com a element de control i acció social no és novetat històrica - El seu processament tècnic (i les seves conseqüències) sí que ho són - Per i per a la societat del coneixement i els seus constituents  Altres noms: societat del coneixement, societat post-industrial.
Informació, coneixement i post-industrial són 3 eixos clau D’on ve el discurs determinista d’avui en dia? Va començar Daniel Bell a finals dels 60 parlant d’una societat post-industrial.
Daniel Bell, el 2001:  El advenimiento de la sociedad post-industrial remite en primer lugar a cambios en la estructura social, a la manera como está siendo transformada la economía y remodelado el sistema de empleo y a las nuevas relaciones entre la teoria y la actividad empírica, en particular entre la ciencia y la tecnologia.
 Societat post-industrial - Economia productora de serveis - Preeminença de les classes productores i tècniques de l’ocupació - Centralitat del coneixement teòric com a font d’innovació - Orientació cap al control i planificació de la tecnologia - Creació d’una nova tecnologia intel·lectual Això ja va començar a treballar-se els anys 70!! Tecnologies de la Informació i la Comunicació Sistemes de transmissió xDSL =Telefonica Via hertziana (terrestre): Abertis, TDT, algunes ràdios Cable: ONO / Satèl·lit: Digital+ / IPTV (Internet Protocol Television): imagenio ...