Metodologia Cientifíca (2014)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Criminología - 2º curso
Asignatura Metodologia Cientifica
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 29/03/2016
Descargas 1
Subido por

Descripción

Pràctica amb el Professor Jordi C.

Vista previa del texto

Criminologia UB – Metodologia Científica 17.12.2014 maria47 Vigilància Discreta de la Policia El vestit invisible Resum de la Proposta L’accés als diversos àmbits socials dels delinqüents durant una investigació policial no són els més fàcils. Així que per millorar la vigilància discreta de la policia la creació d’un vestit invisible podria aportar molts avantatges com el d’aconseguir una investigació policial amb fets més verdaders ja que serien de primera mà i l’accés al delinqüent seria més fàcil. Aquest vestit invisible es crearia a partir de materials naturals, materials que es troben a la natura com els meta-materials.
La creació del vestit invisible podria aplicar-se també a altres sectors a més del sector policial, com també podria ser el sector militar. Però la funció principal d’aquest vestit seria la millora de la vigilància per afavorir a la policia a resoldre els casos amb que es trobin.
Objectius  Millorar la vigilància discrecional de la policia  Introduir a la policia la capacitat d’una major discrecionalitat durant investigació, més propera al delinqüent  Crear un vestit d’invisibilitat a partir de metamaterials per tal de proporcionar a la policia un apropament segur al camp de treball d’un investigació Tema    Vigilància discreta Vigilància discreta durant el curs d’una investigació policial Vigilància discreta millorada amb la introducció d’un vestit invisible Pregunta    Què és la vigilància discreta? Com es pot tenir una vigilància més discreta? Per què es vol millorar aquesta vigilància discrecional? Problema  No hi ha un fàcil accés als delinqüents per investigar-los de primera mà, tot es fa amb càmeres o fotografies.
 Poden haver-hi danys colaterals tan civils com policials si no es fa una vigilància correcta, investigant el camp de treball abans d’actuar sense ser descobert  Els delinqüents a partir de l’experiència que tenen d’haver tractat tant amb la policia, saben com treballen, i per tant a l’hora de vigilar-los ells els detecten molt ràpidament Hipòtesis Si existís un vestit d’invisibilitat que fos capaç de fer a la persona invisible i alhora tingués la capacitat de crear un camp protector milloraria l’accés de la policia durant la investigació dels sospitosos poden apropar-se a ells i disminuiria el factor previsió que poguessin tenir els delinqüents i fer desaparèixer els possibles danys colaterals que es poguessin produir.
Argument La vigilància discreta en l’àmbit policial és imprescindible per aconseguir una investigació del cas beneficiosa. Cosa que amb la vigilància que hi ha ara, aquest beneficis no acaba de ser del tot present a causa de que l’accés alguns àmbits del delinqüent són impossibles per què els delinqüents saben molt bé com treballa la policia, i aconsegueixen amagar-se i fins i tot, a vegades una d’aquestes vigilàncies si està mal organitzada pot provocar dany colaterals. Una possible manera de solucionar aquests problemes, podria ser la creació d’un vestit invisible adaptat als serveis policials, donant com a possibles avantatges un millor accés als diversos àmbits socials dels delinqüents, fent una vigilància imprevisible per part d’aquest, i podent a la vegada evitar danys colaterals.
1 ...