Estudi Previ 2 (2014)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería Telemática - 2º curso
Asignatura F.T. Fonaments Telemàctica
Año del apunte 2014
Páginas 2
Fecha de subida 13/10/2014
Descargas 15
Subido por

Vista previa del texto

Fonaments de Telemàtica (08/10/14) 1. En la següent web http://www.curreedy.com/stu/nic/, esbrineu a quin fabricant pertany una tarja Ethernet amb adreça MAC 00:15:17:6A:92:2E La tarjeta Ethernet amb adreça MAC 00:15:17:6A:92:2E, pertany a; 2. En el vostre PC amb Windows, obriu una consola (per fer-ho aneu a Inicio --> Todos los programas --> Accesorios --> Símbolo del sistema) i executeu la comanda ipconfig /all. Entre la informació que es presenta per pantalla, identifiqueu la corresponent a la vostra connexió a Internet (Conexión de área local o bé Conexión de red inalámbrica, depenent de si esteu connectats al router a través d’un cable ethernet o wireless).
Nota: si disposeu de S.O. Linux, executeu la comanda ifconfig desde la consola.
-Quina és l’adreça IP del vostre PC? L’adreça IP del meu ordinador és: 192.168.1.135 -Quina adreça física (MAC) teniu? La meva adreça física és: 00-22-43-36-9E-C1 -A que creieu que fa referència el camp Puerta de enlace predeterminada? Quina adreça IP té? El camp “Puerta de enlace predeterminada” fa referència al dispositiu que serveix com enllaç, que conecta i dirigeix el tràfic de dades entre dos ruters o més. Generalment, i en el meu cas, aquet dispositiu que es router que conecta la xarxa local de casa (LAN) amb l’Internet (WAN). En el meu ordinador té una adreça IP: 192.168.1.1.
3. Des de la consola, executeu les següents comandes: ping www.spotify.es.
ping adreça_IP (introduïu la IP corresponent al camp "Puerta de Enlace predeterminada"). Quines diferències observeu? Totes dues son direccions ipv4 , pero la porta de enllaç es la ip amb la que et conectes a una red, pero totes dues estan en el mateix grup de red amb la meteixa mascara de red.
4. En un PC amb S.O. Linux: Si us trobeu en el directori /home/alumne/, quina comanda permet copiar el fitxer hola.txt des del directori /home/alumne al directori /home/alumne/exercici? cp hola.txt /home/alumne/exercici/hola.txt   Nom: Anna Castan Barón Data entrega: 01/10/2014 ...