Tema 1 (2014)

Apunte Español
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Bioquímica - 2º curso
Asignatura Fisiologia Vegetal
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 14/10/2014
Descargas 46
Subido por

Vista previa del texto

Judith González Gallego Fisiologia vegetal T1 CONCEPTE DE FISIOLOGIA VEGETAL HISTÒRA DE LA FISIOLOGIA Hi ha una sèrie d’esdeveniments importants:  Teofrast: en el seu llibre “etiologia de les plantes” parla de la germinació, creixement i desenvolupament vegetal i relaciona aquests principalment amb els factors ambientals  Paracels: intenta explicar químicament i alquímisticament els processos fisiològics de les plantes  Jan Baptista van Helmont: és el primer fisiòleg experimental i mesurarà l’augment de massa d’una branca de salze posada a arrelar en un calaix ple de terra pesant per separat els 3 objectes. Passat un temps va pesar per una part la planta i després la caixa i la terra i va observant que la caixa i la terra havien perdut una certa quantitat de pes i que tota l’aigua que li havia donat a la planta no estava en lloc de manera que va determinar que aquest pes s’havia anat a l’atmosfera, així que la planta transpirava majoritàriament aigua. Amb aquesta experimentació va determinar el procés d’arrelament, la transpiració de la planta i que la planta treia el creixement de biomassa del CO 2.
 Julius von Sach: està considerat el pare de la fisiologia vegetal moderna al estudiar el creixement de les plantes, la fotosíntesis, el transport i les malalties.
 Robert Hooke: introductor del concepte de cèl·lula al observar un tros de suro al microscopi.
 Matthias Schleiden: va concloure que tots els teixits vegetals estan organitzats en forma de cèl·lules, plantejant la teoria cel·lular.
Cal tenir present que part dels estudis de genètica i bioquímica molecular són el producte del treball amb plantes.
CONCEPTE DE FISIOLOGA VEGETAL Entenem per fisiologia vegetal a la ciència que estudia les respostes dels organismes vegetals o parts vives del mateixos en front a agents externs o interns variables. El desenvolupament de la fisiologia vegetal es va donar més tard que altres parts de la biologia vegetal degut a la necessitat d’aplicar els coneixements de la física i la química.
1 ...