Tema 6. La teoria de l'evolució darwiniana (I) (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Humanidades - 4º curso
Asignatura Història de la Ciència i Cultura Científica
Año del apunte 2016
Páginas 2
Fecha de subida 28/03/2016
Descargas 48
Subido por

Descripción

Classe de dimarts 01/03.

Vista previa del texto

Marquesa Du Chatelet (1706-1749). La seva és una biografia fascinant per tot l’espectre vital i intel·lectual. És una persona de classe alta, casada amb un marquès, en una casa noble i rica. La marquesa era enormement matemàtica, molt més que Voltaire. Institucions físiques.
[La dame d’esprit] Francesco Algherotti, El luteranisme per a dones.
La marquesa que conversa a la llum de la lluna: obra que va tenir un gran èxit. Converses sobre la resistència de diferents mons. L’autor és Fontenelle, que va néixer el 1657 i va viure cent anys. Va ser el secretari permanent o perpetu.
TEMA 6. LA TEORIA DE L’EVOLUCIÓ DARWINIANA (I) Obra principal i més coneguda: - 1859. On the Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life - L’origen de les espècies (Barna: Edicions 62, 1982) Els pares de Charles Darwin (1809-1892) havien estat metges prestigiosos, respectats i influents, i fins i tot el seu avi havia jugat amb la idea de transformació. El pare s’havia casat amb la filla d’una de les famílies més riques de la burgesia anglesa. Darwin es va casar amb una cosina germana seva per a reforçar la riquesa d’aquesta burgesia.
Cambridge (1828-1831) - Una vida intel·lectual molt intensa - Cambridge Philosophical Society - Lliçons del botànic Henslow - Lectures influents: o J. Henschel: metodologia científica o Alexander von Humboldt: expedicions a Tenerife i Sudamèrica (1799-1804) o Lyell 1 Va decidir que no li agradava l’Església i, inesperadament, li va arribar l’oferta del viatge en el Beagle, una barqueta si ho mirem des de la perspectiva d’avui en dia, no és gaire gran. Era un vaixell de la marina britànica, un vaixell militar, i partia en un viatge d’exploració cartogràfica, geogràfica.
Era una expedició militar en el sentit que estava per feta per un vaixell a les ordres de la marina.
2 ...

Tags: