2) iHOP + Web of Knowledge (2012)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Rovira y Virgili (URV)
Grado Bioquímica y Biología Molecular - 2º curso
Asignatura Bioinformática
Año del apunte 2012
Páginas 4
Fecha de subida 18/01/2015
Descargas 12
Subido por

Vista previa del texto

18.04.2012 iHOP És una web molt específica sobre el nom d’un gen.
GoPubMed Treball estadístic de resultats: Quants articles s’han publicat sobre un tema? Ens dóna una gràfica amb el resultat.
És una base de dades gratuïta, fem al búsqueda limitada com en el PubMed.
*És més interesant fer servir el terme MESH (herramienta clave para la búsqueda de información en la base de datos) - “Computational Biology” [Mesh]: Te sale un mapa, un gràfico, artículos...
ISI web of Knowledge Plataforma comercial que paga a totes les universitats espanyoles. Per tant des de l’aula podem (des de casa no).
Accedir a articles complets de revistes que la universitat està subscrita.
ISI web of Knowledge • Plataforma en web que permite recuperación de información que facilita el desarrollo de la investigación académica.
• Incluye bases de datos bibliográficas y herramientas de análisis.
• Ofrece la posibilidad de consultar todas las bases de datos al mismo tiempo – CrossSearch (búsqueda transversal).
http://www.accesowok.fecyt.es/login/ Bases de Datos • Bases de Citas y Actualización – Web of Science Plataforma gratuïta (*A partir d’articles anteriors que estan relacionats amb un altre determinat???) – Current Contents Connect • Bases para Análisis y Evaluación – a) Journal Citation Reports  Com es calcula l’index d’impacte de la revista. Hi ha dos edicions (ciències socials i ciències) – b) Essential Science Indicators Índex de cites (Citation Index). Concepte Un índex de cites és una eina de referència que inclou informació bibliogràfica estàndard (títol de l’article, resum, informació de l’autor, etc.) i també referències citades (bibliografies o llistes de referències) dels registres indexats.
Quantes més cites acumula un autor millor, vol dir que ha tingut repercusió.
Web of Knowledge  Times cited: “cops que ha estat visitat”. Si fica 1,207 vol dir 1.207 (això està a la pestanya Results analisis).
Web of science Exemple de times cited  a) El Journal Citation Reports El Journal Citation Reports és una eina per avaluar de manera crítica més de 7.000 publicacions de més de 200 disciplines. Permet determinar l'impacte i la importancia relativa de les revistes dins d'una disciplina o triar a quina revista puc enviar un article per a publicar. Disposa de dos edicions, una de ciència i tecnologia i una altra de ciències socials.
Journal of Citation Reports El FACTOR O ÍNDEX D'IMPACTE (Impact factor) d’una revista representa el nombre de vegades que per terme mig s’ha citat durant l’any X cada document publicat a la revista durant els dos anys anteriors. Es calcula dividint el nombre de cites que han rebut durant l’any X els documents que va publicar la revista els dos anys anteriors, pel nombre de documents que va publicar la revista durant aquests dos anys anteriors. Ajuda a avaluar la importància d’una revista i comparar diferents revistes d’un mateix àmbit temàtic. Si l'índex d'impacte de l'any 2008 d'una revista és de 1.0, això significa que com a terme mitjà, tots els articles publicats durant el 2006 i 2007 per aquesta revista van ser citats 1 cop per articles publicats durant l'any 2008.
Exemple: A = nombre d'articles publicats durant l'any 2003 que citen algun dels articles publicats durant els anys 2001 o 2002 en la revista X. B = nombre d'articles publicats durant els anys 2001 o 2002 en la revista X.
Factor o Índex d'impacte (2003) de la revista X = A/B ...