Examen pràctiques Farmacologia 2 (2016)

Examen Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Farmacia - 4º curso
Asignatura Farmacologia i Terapèutica 2
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 16/05/2016
Descargas 76
Subido por

Vista previa del texto

Palmira Homedes EXAMEN Pràctiques de Farmacologia i Terapèutica 2 Pràctica Farmacologia de la placa motora. Preparació nervi frènic-hemidiafragma V 1.
F 2.
F 3.
V F 4.
5.
L’estimulació elèctrica del nervi frènic provoca la contracció de l’hemidiafragma en la preparació de bany d’òrgans El calci no afecta la contracció muscular induïda per estimulació elèctrica del nervi frènic Quan s’estimula elèctricament de forma directa el múscul, la contracció que es produeix és degut a l’activació dels receptors nicotínics La tetrodotoxina bloca els canals de Na voltatge-dependents La neostigmina reverteix l’efecte blocador del fàrmac suxametoni Analgèsia. Test de la laca calenta V 6.
F 7.
F 8.
F 9.
F 10.
El test de la placa calenta és adequat per avaluar l’efecte analgèsic de fàrmacs amb efectes centrals En els ratolins del grup control no augmenta el temps de latència (o de resposta) en els diferents temps als que es realitza la determinació Per donar la dosi de metamizol de 200mg/kg en un volum d’administració de 10mg/kg, cal preparar una solució de concentració 2g/ml L’efecte analgèsis de metamizol es manté constant durant 60 minuts post administració Per estudiar les diferències entre el grup tractat el grup control a cadascun dels temps de l’assaig aplicarem el test t de Student per dades aparellades Pràctica Farmacologia cardiovascular F 11.
F 12.
V V 13.
14.
V 15.
A altes dosis, la noradrenalina provoca augment de la pressió arterial per activació dels receptors β2 El model d’animal reserpinitzat és idoni per avaluar fàrmacs que provoquen alliberament de noradrenalina La cocaïna provoca un augment de la concentració sinàptica de noradrenalina L’administració de noradrenalina exògena a dosis altres provoca un efecte cronotròpic positiu Per avaluar l’efecte d’un antagonista histaminèrgic (renitidina) seguirem el següent protocol: histamina (50nmols/kg) + ranitidina (2000nmols/kg) + histamina (50nmols/kg) ...